Škola u Krivaji dobija interaktivni bukvar i aplikacije za učenje matematike i engleskog jezika

Zahvaljujući Telenor fondaciji, prvaci osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ će učiti uz najsavremenije tehnologije u obrazovanju

osnovna-skola-vuk-karadzic-krivajaKrivaja, 04. april 2017. godine – Osnovna škola ,,Vuk Karadžić“ u Krivaji (Bačka Topola) jedna je od 10 škola u Srbiji kojoj će Telenor fondacija, u saradnji sa Udruženjem građana „Jerinin grad”, obezbediti interaktivne bukvare, aplikacije za učenje matematike i engleskog jezika, interaktivne table i tablete.

„Nove tehnologije i digitalna rešenja značajno unapređuju kvalitet obrazovanja i, u isto vreme, nastavu čine zabavnijom. Verujemo da će ovaj projekat doprineti digitalnom opismenjavanju učenika i da će promovisati značaj i ulogu digitalnih komunikacija u podizanju nivoa obrazovanja”, izjavila je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Prvaci će učiti koristeći najsavremenije tehnologije i digitalne olovke za ispis, što omogućava pun razvoj grafomotorike, na isti način kao kada pišu na papiru. Različita testiranja utvrdila su da rad na aplikacijama drži pažnju đaka duže i podstiče interakciju na času. Projektom je predviđeno da izabrane škole u Srbiji dobiju potrebnu opremu, kao i licencu za korišćenje aplikacije do kraja ove i tokom naredne školske godine.

Interaktivni bukvar je višestruko nagrađivani sistem za učenje jezika, razvijen uz punu saradnju sa Filološkim i Učiteljskim fakultetom. Kombinuje igroliku aplikaciju i uređaje osetljive na dodir, kako bi se deca upoznala sa slovima azbuke i lakše ih zapamtila. Sistem prikuplja i analizira podatke i daje uvid u napredak svakog deteta. Predškolski vaspitači su bili aktivno uključeni u projekat od njegove najranije faze.

„U ime kompanije COPRIX media, koja je razvila ove aplikacije, želim da zahvalim Telenor fondaciji što je podržala ovaj projekat. Ideja s kojom smo Vladimir Koprić i ja osnovali COPRIX bila je da osavremenimo i podignemo kvalitet obrazovanja dece u Srbiji od najranijeg doba”, rekao je Marko Marinković, jedan od osnivača COPRIX-a.

Interaktivne aplikacije već se koriste u više od stotinu škola u Srbiji, a škole koje će dobiti opremu i licencu zahvaljujući Telenor fondaciji su:

„Sava Šumanović”, Zemun

„Mihailo Petrovic Alas”, Beograd, opština Stari Grad

„Sveti Sava”, Batočina

„Vuk Karadžić”, Krivaja (Bačka Topola)

„Milan Mijalković”, Jagodina

„Učitelj Tasa”, Niš

„Sveti Sava”, Kikinda

„Bora Lazić”, Vlaška (Mladenovac)

„Vuk Karadžić” Žitkovac (Aleksinac)

„Dragiša Luković-Španac“, Kragujevac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *