Počinje naplata putarine Bačka Topola – Subotica

Danas u 12 časova na autoputu E-75 Beograd–Subotica, od petlje „Subotica–Sever” do petlje „Bačka Topola”, počinje naplata putarine za deonicu dugu 33,3 kilometra.

Foto: dnevnik.rs
Foto: dnevnik.rs

Putarina će se naplaćivati na novoizgrađenoj naplatnoj stanici „Subotica–Jug”, koja ima osam naplatnih kanala. Cene putarine su od 60 dinara, koliko je za prvu/a kategoriju vozila, do 730, koliko je putarina za vozila četvrte kategorije. Putarina za putnička vozila je 120 dinara, vozila druge kategorije 180, dok će vozila treće kategorije plaćati putarinu od 360 dinara.

Naplata putarine na čeonoj naplatnoj stanici „Subotica–Jug” odvijaće se u otvorenom sistemu dok ne bude završena izgradnja bočnih naplatnih stanica na deonici Beograd–Subotica. Za sada se još ne zna precizno kada će biti izgrađene bočne naplatne stanice „Zmajevo”, „Vrbas”, „Bačka Topola”, „Žednik” i „Feketić”, ali je ranije najavljivano da bi to moglo biti u novembru. Kada budu gotove, na deonici auto-puta E-75 Beograd–Subotica biće uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine, naplatna stanica „Sirig” prestaće da radi i na toj deonici biće samo dve čeone naplatne stanice – „Stara Pazova” i „Subotica–Jug”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *