Održan deseti skup protiv zagađenja

17.06. je po deseti put održan protestni skup u Bačkoj Topoli, kako bi se skrenula pažnja na dugogodišnji problem zagađenja životne sredine.

Inicijator ovih okupljanja, Dragan Pečurica je rekao da kao pomak u rešavanju ovog problema vidi istupanje građana na raznim forumima, ali da zagađenje vode i vazduha i dalje ostaje kao problem. Pečurica je rekao da se nada da će vidljivi pomaci uslediti stupanjem na snagu Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji se najavljuje za jul.
Takođe, rekao je da je protiv njega podignuta krivična prijava za klevetu i narušavanje imidža firmi, koje se spominju kao zagađivači.

Na ovom okupljanju bilo je oko 50 građana Bačke Topole, Bajše i opštine Mali Iđoš. Pečurica je i ovaj put pozvao sve građane da podrže njegove napore za čistiju životnu sredinu, a sledeće okupljanje najavio za 17. jul.

Još jednom je naglasio da ova akcija nema političku pozadinu i da mu nije cilj da neko bude kažnjen ili ostane bez posla, ali da je pravo svakog građanina da živi u čistom okruženju, a to je i cilj njegovog zalaganja.

izvor www.radioregije.co.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *