Od sutra škola preko televizije, snimljene lekcije od pola sata

Ministar napominje da će roditelji morati mnogi više da se uključe, a da će to moći jer će zbog novonastale situacije mnogi raditi od kuće

Nastava za osnovce na RTS 3 i RTS Planeta, zbog vanrednog stanja i epidemije korona virusom počinje sutra od osam sati i trajaće do 18 sati, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za TV Pink naglasio da su za kratko vreme uspeli da snime kvalitetan školski program, koji je simulacija redovne nastave u školama.

– Naročitio mnogo će biti časova za osmake. Škole će raditi, ali na drugi način – rekao je ministar.

On nije mogao da precizira kako će biti organizovana mala matura za osmake, ali je rekao da se štampaju testovi za probu male mature, kao i za malu maturu.

Ministar je naglasio da je susedna Hrvatska, koja ima mnogo više resursa od Srbije, uspela da organizuje nastavu na daljinu od prvog do četvrtog razreda.

Napominje i apeluje na roditelje da se više uključe, a da će to moći jer će mnogi zbog novonastale situacije raditi od kuće.

Kako kaže, u ministarstvu koje on vodi svi stariji od 60 godina, kao i roditelji dece mlađe od 12 godina, radiće od kuće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *