Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Prijave građana koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine za pomoć od 3.000 dinara, počinje danas u ponoć, odnosno od 1. juna.

 

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji zemlje, zaključno s današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine, podseća ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se prijave vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

„Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu“, rekao je Mali Tanjugu.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *