Obojimo Bačku Topolu

U ponedeljak, 21.oktobra sa početkom u 9.00 časova u prostorijama Doma kulture održaće se Humanitarni projekat „Obojimo Bačku Topolu“.

Udruženje mladih „Aspera Astra“ u saradnji sa Humanitarnim društvom „Bethesda“ iz Bačke Topole realizuje projekat pod nazivom „Obojimo Bačku Topolu“, uz podršku Gimnazije i ekonomske škole „Dositej Obradović“.

„Cilj našeg projekta je da još više približi štićenike Humanitarnog društva „Bethesda“ i omladinu našeg grada kako bi se razbila stigma i predrasude o mogućnostima i potrebama lica sa posebnim potrebama i ukazalo na značaj rada ovog Humanitarnog društva. Realizacija ovog projekata je u potpunosti prilagođena svim učesnicima. Naime, učenici gimnazije imaju zadatak da osmisle i nacrtaju nešto što karakteriše naš grad, a štićenici „Bethesde“ će te crteže obojiti, dodati svoj pečat i upotpuniti ih.“ – izjavile su za naš portal Predsednica „Aspera Astre“ Tanja Radovanović i Direktorica „Bethesde“ Roža Cipo.

Radionica i druženje održaće se u periodu od 9.00 do 11.00 časova i ovaj deo je otvoren za javnost. Za decu koja su učesnici projekta pripremljeno je oko 30 paketića.

Nakon toga, od 11.00 časova sledi izložba crteža i prodaja istih. Sva zainteresovana privredna društva i pojedinci pozivaju se da daju doprinos ovom Humanitarnom projektu i otkupe radove po ceni koju su spremni da plate za dati crtež. Crteže je moguće kupiti naknado na instagram stranici aspera.astra.bt i na sajtu www.bethesda.org.rs. Otkupljeni crteži će biti uramljeni i dostavljeni otkupljivačima. Sva prikupljena sredstva uplaćuju se Humanitarnom društvu „Bethesda“ na tekući račun.

„Rad Humanitarnog društva „Bethesda“ Bačka Topola sigurno čini našu sredinu humanijom i boljom. Mnogim članovima naše zajednice kao i njihovim najbližima svakodnevno pomaže da se osećaju ravnopravni sa većinom. Malo je naših sugrađana koji nisu upoznati sa dobrim rezultatima njihovog rada. Uvereni smo da ćete podržati ovaj naš projekat i doprineti da budemo još humaniji i bolji kao zajednica.“ – izjavila je Predsednica „Astera Astre“ Tanja Radovanović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *