Obezbeđeni besplatni udžbenici za prvake u OŠ „Vuk Karadžić“ na Krivaji

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ na Krivaji postoji već šestdeset i sedam godina. Sve vreme njenog rada i postojanja ponosi se uspešnom saradnjom i podrškom koju joj nesebično pružaju predstavnici sela čija deca decenijama pohađaju nastavu u ovoj školi.

Primer dobre saradnje između rukovodvstva škole i predstavnika mesnih zajednica tri sela u opštini Bačka Topola, ogleda se i u poslednjem u nizu dobrom gestu.

Inicijativi i predlogu direktorice škole, Ljiljane Kosanović, da lokalna samouprava pomogne i donira sredstva za besplatne udžbenike svim budućim prvacima, kao i do sada, rado su se odazvali predstavnici mesnih zajednica Krivaja, Bački Sokolac i Gornja Rogatica – Nikola Sudžuković, Duško Banjanin i Miloš Marić.

Na samo jednom sastanku odluka je doneta jednoglasno, te će buduće đake udžbenici dočekati u školskoj klupi na samom početku naredne školske godine.

„S obzirom na to da se broj đaka u seoskim školama smanjuje, a naša škola godinama funkcioniše kao porodica, želela sam da olakšam i deci i roditeljima novi početak koji ume biti težak bez obzira koliko je to novo razdoblje detinjstva lepo. Veoma sam zahvalna svim predstavnicima koji su me bez suvišnih pitanja podržali i omugućili da deca i roditelji ne misle makar na ovu stavku, koja svi znamo, materijalno, nije sitnica“, – istakla je direktorica škole Ljiljana Kosanović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *