Narodna stranka: Treba odustati od izgradnje bazena u centru Bačke Topole

Opštinski odbor Narodne stranke Bačka Topola obaveštava građane da se upravo događa ono na šta smo ukazivali proletos, prilikom obustavljanja radova na izgradnji bazena u Bačkoj Topoli – u rebalansu budžeta čije se usvajanje predviđa ovih dana je predviđeno da se programirana sredstva za 2020. godinu uvećavaju za dodatnih 70 miliona dinara, sve zbog “novog načina temeljenja” objekta bazena.

Prema tome, planira se dodatno zavlačenje ruku u džepove građana, odnosno u budžet.

Da podsetimo da je ranije predviđeno da se samo za građevinske radove izdvoji 800 miliona dinara, što sa sada planiranim sredstvima dostiže zaista ozbiljne razmere. Pošto se i do sada radilo bez ikakve vizije, postavljamo pitanje: da li je to i konačan iznos, da li nam to neko može garantovati? Sasvim izvesno se može očekivati da nije i da će se zahvatanje nastaviti dok god je na vlasti sadašnja garnitura.

Poređenja radi, bazen na Prozivci u Subotici (koji je u svakom smislu mnogo ozbiljniji objekt od planiranog bazena u našem gradu) je završen za 180 dana po ceni građevinskih radova od 530 miliona dinara, a podaci o tome se mogu naći na specijalizovanim stranicama na internetu. Ovome ne treba komentar, dovoljno je samo otvoriti oči.

Vlast oličena u SNS i SVM planira “novi način temeljenja” bazena, odnosno postavljanje šipova u zemlju radi ojačavanja konstrukcije. Pri tom, teško da su vodili računa o bezbednosti okolnih objekata koji mogu biti oštećeni podrhtavanjem tla prilikom izvođenja ovih radova.

Da li je lokalna vlast spremna da naknadi štetu vlasnicima porodičnih kuća u blizini gradilišta, ako dođe do njihovog oštećenja? Da li je spremna da snosi odgovornost ako se ošteti Kaštel, sadašnji Muzej opštine Bačka Topola ili čak i Katedrala? Ili će i tada građani biti odgovorni jer su, eto, baš želeli bazen u centru?

Kako nestručnošću i tvrdoglavošću sadašnje garniture na vlasti ne bismo bili dovedeni do posledica koje će pamtiti buduće generacije, evo predloga koji neće insistirati na navodnoj želji građana da se bazen gradi u centru po svaku cenu:

 • odustati od gradnje bazena na sada predviđenoj lokaciji; planiranu površinu pretvoriti u najlepši deo Gradskog parka sa cvećem i šetalištem;
 • bazen graditi na novoj lokaciji u blizini jezera, a postojeće objekte uz malo planiranja i adaptacije koristiti za infrastrukturu i smeštaj turista koji bi imali razloga da prenoće u Bačkoj Topoli, pri čemu cela okolina omogućava i mnoge prateće sadržaje – akva park, sportske aktivnosti i slično; dimenzije bazena se na tom mestu mogu prilagoditi stvarnim potrebama Bačke Topole uzimajući u obzir i sve razvojne potencijale i mogućnost pravljenja parkinga za veći broj vozila.

Ne može se baš svaka aktivnost svesti na politički marketing, mora se voditi računa i o onima koji dolaze.

OO Narodne stranke

Bačka Topola

PO PROJEKTU OPŠTINE BAČKA TOPOLA ZA SUFINANSIRANJE PROIZVODNJE MADIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2019. GODINI

 

8 komentara

 1. Koliko gluposti u samo jednom saopstenju. Pa bas iz razloga sto su odgovorni nisu hteli poceti sa izgradnjom dok ne ojacaju temelje sipovima. Da ne pocnu da pucaju zidovi za par godina. Da se vode politickim interesima i SNS i SVM su to mogli da precute, ovako ce objekat biti cvrst i trajace decenijama.Tehnologija postavljanja sipova je napredovala i ne stavljaju se vise nabijanjem vec najnovijom tehnologijom uvrtanja ali to ste se mogli raspitati pre pisanja saopstenja. Na jezero da ga izmeste? O boze…..

   
 2. Svetlana Zobnatica

  Stanite !!!! Prvo da vidimo ko je odgovoran za ovo što je do sada utrošeno u ovu investiciju, neko mora snositi odgovornost za potrošen novac.
  Takođe nas zanima način na koji će odgovorni biti sankcionisani a građani obeštećeni…ili samo puj pike ne važi….
  a evo i jednog teškog i neprijatnog pitanja….zašto je Zobnatica privatizovana kada je u okviru kompleksa pronađena termalna voda i koja je kao takva, mogla da postane wellnes kompleks No.1 ….od koje bi cela Topola i sva okolna mesta imali višestruku korist…nadalje…zar je stadionu mesto baš tu gde jeste? G-din Aleksandar pominje da će novi stadioni moći da prime i do 8000 ljudi….smatrate li vi da je sa ovom cifrom njemu mesto upravo tu?!…i najzad da li Žibel ima uticaja da živalj postane dementan do te mere da zaboravlja najvažniju činjenicu a to je „deo novaca je otišao“ , ko će snositi odgovornost i ko će ga nadomestiti. Prvo građanima staviti ove informacije na raspolaganje, pa ćemo posle sve lako…

   
 3. Svetlana Zobnatica@- po obicaju si izmesala babe i zabe. Stadion u Topoli ne gradi drzava i nije to jedan od 7 stadiona o kojim je govorio Aleksandar. Sto se tice bazena do sada je potrosen novac samo za bunar i iskop na slici koji se danas priprema za postavljanje sipova. Ti radovi su i predvidjeni projektom. Sto se tice privatizacije Zobnatice ako nisi zadovoljna reci radnicima (malim akcionarima) da vrate uzeti novac od novog vlasnika. Za Zibel si apsolutno u pravu i treba ih zatvoriti pod hitno.

   
 4. Kako je “ ovaj Jaca i petro “ pametan, a zna se i ko je… Opravdaj ti svoje političke promašaje našim parama, pa nije bitno koliko taj bazen košta jer samo to ne spominješ.

   
 5. Svetlana Zobnatica

  jaca…..hvala na Vašem komentaru….navela sam izjavu G-dina Aleksandera samo u cilju da pokušamo da shvatimo koliko je to ljudi na jednom mestu….nisam napisala da oni grade ovaj Topolski stadion, smatram da on neće po gabaritu preterano odudarati od ostalih koje će graditi država, pa spram toga i komentarišem.
  Što se tiče bazena, da je potrošen i jedan dinar, postoji obaveza da se objasni i opravda njegova potrošnja, da ne bi prošli kao i sa Venusom. Ko je preuzeo odgovornost za Venus ? Znači ponovo nek pojede vuk magarca i dobro je?!
  Što se privatizacije i mahinacija oko Zobnatice tiče, G-đo Jaco, i Vi kao i ja, možemo samo da nagađamo šta je sve pozadina u ovakvom vrtlogu. Pustite Vi male akcionare i priču oko novca, nismo mi G-đo Jaco dovoljno pismeni u tom smislu da poznajemo azbuku kriminala i velikih igrača.
  Nego G-đo Jaco kako Vi pravite ajvar ? Napišite mi recept !

  P.S. G-đo Jaco uzmite Afričku šljivu, nećete pasti (sa vlasti)….ali ne više od prepisane količine jer može da Vam se digne….očni kapak….. pa da progledate.

   
 6. Šta je sa Žibelom?

   
 7. Upravo je re nekoliko dana u nocinama pisalo da nas stadion u B.T. finansira FSS. Da li je istina ne znam, ali ne znam zasto bi to bila tajna pa se govori da je neko drugi finansijer🤔

   
 8. On radi punom parom, tako i treba!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *