Ministar odbrane posetio kasarnu u Bačkoj Topoli

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je 19. aprila kasarnu u Bačkoj Topoli, gde je stacionirana prva brigada kopnenih jedinica vojske. Vulin je upoznat sa aktivnostima jedinice na suzbijanju koronavirusa.

U izjavi novinarima, ministar odbrane rekao je da je prva brigada započela najtežu bitku protiv virusa, jer je nadgledala stotine hiljada građana Srbije koji su se vratili kući nakon boravka u inostranstvu. Pored toga, pružila je zaštitu većini migrantskih kampova i pregledala staračke domove i zdravstvene ustanove. Nekoliko vojnika koji su služili u prvoj brigadi zaraženi su, ali Vulin je izrazio olakšanje jer je većina bolesnih vojnika već krenula na put oporavka. Po njegovim rečima, 168 od 169 vojnika je imalo negativan rezultat testa, što znači da mogu nastaviti sa vršenjem svojih vojnih dužnosti. Vulin je rekao i da je pripadnik brigade u izuzetno teškom stanju i da se trenutno leči ventilatorom u novosadskom Кliničkom centru.

Ministar odbrane je u svoje ime, ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i generala Milana Mojsilovića, zahvalio Prvoj brigadi na hrabrosti i upornosti i na ispunjenju svih zadataka. Zoran Nasković, komandant jedinice u Bačkoj Topoli istakao je da trenutno služe na zatvorenim graničnim prelazima, ranije u Morovićima, Letenki i na tri lokacije u Subotici. Uz pomoć volontera, na Novosadskom sajmu je postavljen prihvatni centar sa 1.000 mesta.

PO PROJEKTU ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA OPŠTINE BAČKE TOPOLA 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *