Migranti i u Bačkoj Topoli

Opštinski odbor Narodne stranke Bačka Topola sa zabrinutošću prima vesti da se veće grupe migranata nepoznatog državljanstva u poslednjih nekoliko nedelja bez ikakve pratnje pešice kreću lokalnim putevima, da u noćnim uslovima ulaze u naselja opštine Bačka Topola, pa i da pokušavaju da uđu u objekte u tim naseljima bez dozvole vlasnika.

Vesti iz naselja Gornja Rogatica, Bački Sokolac, Stara Moravica i drugih naselja u opštini, prema kojima je lokalno stanovništvo uznemireno zbog iznenadnog pojavljivanja većeg broja nepoznatih lica koja se kreću u grupi bez pratnje ili provode noć na javnim površinama, moraju da zabrinu i sve političke činioce u našem društvu.

Opštinski odbor Narodne stranke shvata da je reč o migratornim kretanjima na koja je teško uticati, ali ne može da ne reaguje pozivom lokalnoj samoupravi da preduzme sve moguće mere kako bi se građani osećali bezbednije nego što je to trenutno slučaj. 

Takođe, tražimo i da svi državni organi rade svoj posao, te da se u tom cilju odobre dodatna sredstva za pripadnike policije i odredi jedno vozilo koje bi, pre svega noću, patroliralo pretežno po zapadnim delovima naše opštine i tako preventivno uticalo da do mogućih neželjenih događaja ne dođe.

Prema informacijama kojima raspolažemo, uglavnom se radi o licima koja imaju izrečenu zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije a pokušavaju da se domognu ili granice sa Republikom Hrvatskom ili granice sa Republikom Mađarskom. 

Narodna stranka smatra da se mora pronaći način da se organizovano pristupi prihvatu i transportu stranaca preko teritorije opštine Bačka Topola do prihvatnih centara, kako bi se izbegli problemi do kojih može doći ukoliko se blagovremeno ne reaguje a stvari se prepuste stihiji. Zakoni postoje, i zakoni moraju da se primenjuju.

 

9 komentara

 1. Da bilo bi jako lepo od strane policije kad bi se malo vise organizovali i bili ispred svake radnje nije im verovati

   
 2. Pocela sezona svinjokolja, svi su pozvani

   
 3. Vise migranata, manje omladine ….bravo SNS Srbijo !

   
 4. Da ne bi dočekali što profesor Romčević ovde iznosi, moraćemo pod hitno da nešto preduzimamo i ovo stanje manjamo.

  A evo šta profesor kaže i ujedno nažalost predviđa.

  Uvaženi prof. dr Nebojša Romčević opisujući Miloševićevo vreme, kaže, „Sećam se, a nažalost i moj sin, kada smo jedne zime prolazili ispred kordona policije. Isplivali su ljudi praznih glava, pustih duša, a usta punih Srbije. I još uvek plutaju po površini.“

  Profesor Nebojša Romčević, dalje nastavlja opisujući ovo vreme, „Srbija je zemlja koja nestaje. Demografski, geografski, ekološki, ekonomski, duhovno i moralno. U javnom diskursu su se zapatili mikroorganizmi koji privode kraju truljenje ovog našeg nesrećnog istorijskog projekta. Vlast smrtonosnom efikasnošću razara i poslednje elemente države. Nestajemo u neokolonijalnom viru. Likovi iz crtanog filma umišljaju da su junaci “Orestije”. Ološ je odneo pobedu. Nemanjići džaba ste krečili. Istorijo, hvala na pažnji i doviđenja.“

   
 5. U martu ce ih biti jos vise, zasto ce se u martu moci ici za nemacku sa srpskim papirima,zato sto Merkelova hoce da se resi migranata tako sto ce ih poslati u srbiju jer im tamo nisu od koristi, a nase ljude koji su profesionalci u svakom poslu povuci ce u nemacku. e moj narode

   
 6. Nisu nam potrebni migranti. Samo neka zaobidju Srbiju. Trebalo bi da postavljamo ogradu kao Madjarska. Kako je krenulo bice opet Verski rat…

   
 7. Rade S.O.S. 820044

  Ja bih Vam pomogao ali ne mogu nemam scime!Ja sam pisao protiv kriminalaca u policiji doduse u Beogradu pa su mi kriminalci iz MUP-a Backa Topola po nalogu kriminalaca i
  z MUP-a u Beogradu mimo svih zakona oteli oruzje i jos traze porez za to oteto.Znajuci MUP Srbije oni ce za malo para stati na njihovu stranu takav im je mentaljitet.I albanci su 1999-te 99% koristili oruzje sto su kupili od „srpske“? poljicije..Crno nam se pise.Nije dzaba Orban napravio zicu.Jedina mu je greska sto je nije stavio bar iza Malog Idjosa.Srbija se zato namerno prazni u okviru svetskog projektamPozdrav iz EU!

   
 8. Najgore je nama koji idemo rano na posao,jos je mrak,ulice puste i klizave… Kao zena osecam se ugrozeno jer idem po pustom i mracnom gradu na posao! Zar trebamo tako ziveti? U vecitom strahu???

   
 9. Pratiću te ja na posao… Xaxaxaxa

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *