Krivična dela i prekršaji migranata sve veći problem okoline

Od početka meseca u Subotici se dogodilo nekoliko incidenata čiji su glavni akteri ilegalni migranti, što je izazvalo posebno uznemirenje javnosti.

Foto: PU u Subotici

Pripadnici MUP-a u Subotici uhapsili su 3. jula državljanina Avganistana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. U sukobu između dve grupe migranata šest osoba je povređeno, dok je jedna smrtno stradala.

Nekoliko dana nakon toga navodno je ponovo došlo do obračuna migranata, međutim PU u Subotici ističe da takav slučaj nije prijavljen policiji.

Juče, 14. jula, uhapšen je Subotičanin D. L. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo laka telesna povreda. Sumnja se da je pod uticajem alkohola u centru grada Subotice vređao državljane Tunisa, nakon čega je u tuči do koje je došlo, nožem lakše povredio dvojicu migranata.

Foto: PU u Subotici

U cilju suzbijanja krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti, 4. jula formirana je operativna grupa koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašne kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava Beograd, Sombor, Kikinda i Subotica.

Svega 30-ak km od nas pitanje migranata predstavlja sve veći problem iz dana u dan. Zabrinutost građana naše opštine zbog bezbednosti u svojim gradovima i selima je više nego opravdana.

Zbog posebnog uznemirenja javnosti u vezi sa navedenom situacijom juče, 14. jula, Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja migranata.

Foto: PU u Subotici

„Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima. Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom. U Subotici, Somboru, Kikindi i svim mestima gde se krijumčari okupljaju, postoji posebna pažnja naše policije zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri“, rekao je Ministar Vulin i istakao da Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande.

Foto: PU u Subotici

Uhapšeno je 6 ilegalnih migranata, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela. 40 iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku skelu, a protiv još 40 migranata podnete su prekršajne prijave.

Policija je zaplenila 3 automatske puške, pušku, 4 pištolja, 12 razičitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra. Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, 3 falsifikovane lične karte i 3 falsifikovana pasoša.

 

Jedan komentar

 1. Da li primećujete kako se topljenjem ledenog brega u BG-u menjaju stvari i ovde na severu zemlje. Počele inspekcije da rade svoj posao, Vulin lično dolazi u Suboticu i sprovodi akciju hapšenja naoružanih migranata; rekordne zaplene narkotika; sve je manje bolesnih parazitskih umova na ulicama koji jedva čekaju da nam prišiju neku od svojih maštovitih izmišljotina na čelo.

  Živelo se u neko čudno vreme poslednjih decenija. Postalo sasvim normalno da juče nemate dete, a onda se probudite danas i gle čuda po centra priča o yome kako imate sina!? To su strašne stvari, gledajući na duže staze ravne ubistvu sa predumišljajem. Širiti bruku i sramotu bez trunke bruke i sramote i onda se još na kraju i čuditi kako to da ovaj o kome smo pričali ipak nema dete!? I onda isti ti, za koje već i ptice na grani znaju ko wu i šta rade, idu i hvale se među ljudima kako Vas poznaju, a da pri tome o vama ništa bitno ne znaju. I naravno ono što je njima droga u celoj ovoj priči, jeste to da Vas smeštaju u isti zavisnički lonac o kojem se nalaze. I to većina čini namerno i iz čiste pakosti. Narodski rečeno to ih „loži“. Ovo su Vam neki od milion primera čiste autoprojekcije najgoreg mogućeg soja čovečijeg uma.

  Da Vam kaže nešto Vaš deda Pera za kraj: „oluja uvek dolazi od odozgo“. Svi Vi dobri moji ljudi pomolite se i mirno spavajte i dozvolite gospodu da Vas podaruje.

  Zavidim svima koji će darovati sami sebe! 🤣
  (ima i deka osećaj za humor)

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *