Akcija – Čep za hendikep

Poštovani sugrađani, u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon“ u Staroj Moravici juče je započeta akcija prikupljanja plastičnih čepova kako bi se reciklažom plastičnih čepova prikupila sredstva za nova invalidska kolica kojima bi se zamenila postojeća koja su veoma stara i dotrajala. U Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Otthon” Stara Moravica na smeštaju se nalazi 300 odraslih I starih lica, od kojih je skoro 10% potpuno nepokretno.

Čepovi sa pakovanja vode, soka, jogurta, kućne hemije i dr. nisu od iste vrste plastike kao ostatak ambalaže. S obzirom na visinu temperature na kojoj se topi, posebno se recikliraju.
Za jedna kolica potrebno je skupiti oko pet tona plastičnih čepova, što je skoro 20 000 plastičnih čepova. U obzir dolaze sve vrste čepova – od mineralnih voda, svih osvežavajući napitaka, tetra-paka, šampona, kućne hemije, kozmetike…
Zato nam je potrebna podrška i pomoć svih Vas. Hajde da zajedno pokušamo da učinimo nešto veliko.

Čepove možete odneti u Centar za socijalni rad u Bačkoj Topoli, kao i u pržionicu kafe “Tia kafa” (kod gornjeg semafora).
Sva zainteresovana fizička i pravna lica pozivamo da nam se jave i aktivno uključe u prikupljanje čepova. Ukoliko niste u mogućnosti da sami donesete čepove, obavestite nas i rado ćemo doći po njih.

Od velike pomoći bila bi nam i dozvola za postavljanje kutija za prikupljanje čepova na više mesta kako bi se više ljudi upoznalo sa samom akcijom, te molimo sva pravna lica da nam se jave i dopuste da se i u njihovim objektima vrši prikupljanje čepova.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju telefonskim putem preko broja 024/741-168, putem e-mail [email protected], kao i preko Facebook strane Otthon – Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Szociális Intézet.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *