Bez doma zbog tuđe greške

Stanarima radničke barake u naselju Depresija na Limanu IV preti iseljenje zbog, kako tvrde, stare greške u katastru.

Šest porodica koje stanuju u baraci biće iseljene za mesec dana. Objekat je pridao propaloj firmi „1. maj Bačka Topola“, a umesto stanova, od preduzeća su dobili sobe u baraci.

– Zemlja pored nas prodata je „Elektroloznici“, objekti su porušeni, a oni su 2005. u katastru uspeli da upišu i našu baraku i 85 ari placa kao svoje – objašnjava Mlađan Petrović, jedan od stanara.

Plac je kasnije prodat i vlasnik sad ima puno pravo na zemljište. Radoman Šekularac prvi je pre dva dana izbačen iz dva sobička gde je proveo više od 20 godina.

– Došlo je osam policajaca i privatni izbacivači, stavili su svoju bravu i sad više nemam gde da spavam. Stvari su mi tu u dvorištu, a ne znam gde ću, žena mi je umrla, a ćerka se udala – priča Šekularac.

Nadaju se da ćeVučić pomoći
Najstariji stanovnik Depresije Srboljub Nedeljković, koji je tu više od 40 godina kaže da nema druge, nego pisati Vučiću.
– Najbolje da obavestimo premijera o kriminalu koji se ovde dešava i da se nadamo će se on založiti da se problem reši – kaže Nedeljković

Stanari su tokom godina pokušavali da isprave grešku napravljenu u katastru, a proces pred Upravnim sudom još traje.

– Od 2007. kada su nas tužili pokušavamo da dokažemo da to nije ta parcela. Porušene zgrade na parceli ispred bile su mnogo manje od ove i to se vidi u dokumentaciji – objašnjava Petrović.

Ljudi su tokom godina ulagali novac i renovirali ovaj prostor i kažu da niko osim njih baraku nije održavao.
– Plaćamo sve dažbine, informatiku i račune, kada treba da se plati porez, onda je sve ovo naše, a sada nas iseljavaju – ističe Petrović.

Stanari dodaju da su im jednom prilikom u katastru priznali da su pogrešili kada su knjižili ovu imovinu, ali nikada tu grešku nisu ispravili.
– Već tri godine čekamo da nas gradonačelnik Vučević primi. Nama je sve jasno jer ovo zemljište vredi bar dva miliona evra. Baraka je nevažna, baš kao i mi – ogorčen je Petrović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *