Igor Mirović posetio Bačku Topolu, Mali Iđoš i Zobnaticu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Opštine Bačke Topole Adrian Satmari i predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić, obišli su danas u opštinama Mali Iđoš i Bačka Topola završne radove na izgradnji centralnih prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora, istakavši da je to prvi korak u zaštiti reke Krivaje i životne sredine u tim opštinama.

Pokrajinska Vlada

Reč je o projektima za koje je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 1,6 milijardi dinara, a u Bačkoj Topoli trebalo bi da bude u funkciji do kraja godine.

Igor Mirović je istakao da je danas dogovoreno da se tokom jeseni obave razgovori sa kompanijama koje posluju u tim opštinama, kako bi se podstakle da izgrade pretprečistače.

Nakon toga predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u pratnji šefa kabineta – Tatjane Đukanović, Pokrajinskog sekretara za ekonomiju i turuzam – dr. Nenada Ivaniševića i predsednika Opštine Bačka Topola – Adriana Satmaria, obišli su Zobnaticu.

U Ime „Zobnatica“ AD sastanku su prisustvovali regionalni menadžer Abdelrahman Abdala Almaazmi, menadžer za Srbiju Emil Mourkazel, dir. razvoja Gordana Poparić, dir. turizma Tamara Ivanišević, dir. operative i proizvodnje Igor Ivanišević, ekpert za konje i konjčki sport Aleksandar Radovanović i sekretar Tanja Marković.

Cilj obilaska je upoznavanje i uključenje u predstojeća dešavanja vezana za turizam.

Prvo su obišli jedinstveni muzej u Srbiji, posvećen konjarstvu i konjičkom sportu u kom su smeštene različite vrste dokumenata, priznanja, pehara kao i jedinstveni predmeti vezani za konjički sport.

foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital

Nakon toga obišli su manjež i ergelu konja, kao i najveću plantažu borovnice u Srbiji koja se prostire na 260 ha.

foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital
foto: Si Studio Digital

U razgovoru koji je nastavljen u hotelu „Miznah“, dogovoreno je formiranje radne grupe na nivou Pokrajine, Opštine B. Topola i Zobnatice, gde će se etapno raditi na master planu i svim sadržajima vezanih za turizam.

 

 

 

 

 

2 komentara

  1. Slikaju se pored tuđeg rada a ovim radnicima rečeno da obuku prsluke samo taj dan. Jadno.

     
  2. Napunili zemlju kiselinom, koju ćemo mi svi da pijemo kada oni budu otišli odavde, a muzej je delo i zasluga bivše Zobnatice a ne arapskih gazda.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *