15 osoba u Subotici zaraženo, u Bačkoj Topoli 272 osobe u samoizolaciji

U Subotici je zabeleženo 15 slučajeva zaraze korona virusom, dvanaest više od juče, a pod merom samoizolacije u Subotici se nalaze 1.702 osobe.

Na osnovu podataka koje plasira nacionalni informativni domen Ministarstva zdravlja posvećen stanju sa korona virusom, u Subotici je zaraženo 15 osoba. Prvi slučaj zabeležen je 24. marta, drugi 27. marta, a dan kasnije, odnosno juče, i treći. Danas (nedelja) je potvrđeno još 12 slučajeva.

U javnosti danima kruže različite, pa i oprečne informacije o licima koja su zaražena, njihovim aktivnostima i kontaktima u proteklom periodu. Bez obzira što postoje izuzeci u nekim samoupravama gde se građanima obraćaju gradonačelnici i lekari, nadležni generalno i dalje ne žele da osim brojki iznose druge detalje o zaraženima, što dalje vodi do spekulacija. Tih zvaničnih detalja nema ni u Subotici.

Iako smo juče popodne imali informaciju da su u Subotici ukupno registrovana dva potvrđena slučaja, a u Bačkoj Topoli ostao „prvozaraženi“, po novom preseku, zaključno sa današnjim danom ta brojka za Suboticu iznosi – 15, a Bačka Topola, iako je pacijent juče otpušten na kućno lečenje, u nedostatku zvaničnih pojašnjenja možemo da pretpostavimo da je taj jedan slučaj ustvari „prvozaraženi“, a sada izlečeni, i da će ta statistika zaraženih, bez obzira na izlečene, imati samo uzlazni trend, sve dok se ne okonča epidemija korona virusa.

GRAĐANI POD MEROM OBAVEZNE SAMOIZOLACIJE

Zaključno sa današnjim danom, iz istog izvora, pod merom obavezne izolacije u Subotici je trenutno 1.705 lica, dok je u Bačkoj Topoli taj broj 272.

 

2 komentara

  1. Pa zasto se onda Djantar voza po gradu?

     
  2. S. O. S. 820044

    272 građanina u karantinu ili kućnom zatvoru u maloj Topoli! I zloglasni šef UDB-e Jovo Ka-pičić bi vam pozavideo. To ni on nije uspeo. Karantin je srednjevekovnii metod. Ili su doktori otišli u Nemačku. Zaustavljanje privrede će zgaziti privatne firme. Tri dana sam poslom bio u Švedskog tamo je sve u normalnom stanju. Ali posledice su i kod njih katastrofalne. Pošto im ne stižu delovi od koperanata iz Kina, Nemačke… Volvo u Geteborgu otpušta 5.000 radnika. Pogon u Boras u je poslao kući 2.500 radnika. Oni kući dobijaju 1000-1200 evra što je taman ta preživljavanje. Još jedna fabrika je poslala kući 1.500 radnika. Koronu bi neko i preživeo alii vaše mere neće niko. Ko će da obradi njive starijima od 65 godina.?Hoće li im izvršite ljiljana otimati njive zbog neplaćanja računa? Situacija mnogo liči na 10.1944. i komunistička otimanja zemlje.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *