ŽKK „Topolčanka“ osvojila kup Vojvodine

Košarkašice Topolčanke sinoć su u finalu I stepena kupa Vojvodine kao gosti u zemunskoj hali „Pinki“ savladali ekipu Girl Basket-a rezultatom 67:48.

Iako rezultat mozda govori da je ovo bio lagan trijumf Topolčanke, nije bilo tako. Tokom prvih 20 minuta vodila se velika borba na obe strane, da bi Topolčanka u trećoj deonici dodala gas i stekla prednost koju je do kraja utakmice održavala i zasluženo slavila pobedu. Trener žuto-crnih Dejan Šegrt izneo je svoje impresije: „Ušli smo rasterećeni u ovo kup takmičenje sa ciljem da u svakoj utakmici damo svoj maksimum i na pravi način predstavimo ekipu i grad iz kog dolazimo. Čestitam svojim devojkama na osvojenom trofeju. Silno smo želeli da nastavimo pobednički niz iz prvenstva i u kupu i uspeli smo u tome. Čestitao bih i protivniku na gostoprimstvu i fer i sportskoj igri. Sada nakon trofeja sledi ono najslađe, a to je nagrada i čast da kao domaćini u četvrtfinalu kupa Srbije dočekamo superligašku ekipu Radivoja Koraća iz Beograda koja je godinama uz Crvenu Zvezdu lider u ženskoj košarci. Biće ovo za nas velika utakmica da se odmerimo sa najjačom ekipom i favoritom za osvajanje titule prvaka države“.

Na kraju treba istaći i pomenuti i individualne nagrade u ovom finalu. Najbolji igrač finala je kapiten Jelena Zorić, dok je Dejan Šegrt dobio priznanje za najboljeg trenera.

Topolčanka će u subotu u okviru 6.kola 1ŽRL dočekati ekipu Proletera iz Novog Sada sa početkom u 17:30h u sali OŠ „Čaki Lajoš“ i ovo je ujedno i pozivnica da pozdravite uspeh naših košarkašica.

 

2 komentara

  1. Zasto se ovako malo spominje ovako veliki uspeh? Ovo je stvar o kojoj treba vise da se pise. Zasto se ne napravi razgovor sa trenerom Dejanom Segrtom koji vec godinama pravi sjajne rezultate sa ovim klubom. I zasto se ne dovede neki sposoban covek da vodi ovaj klub kojem je mesto u prvoj ligi,nego i dalje grobari topolske kosarke vode klubove. Dejane svaka cast i veliko hvala za sve divne trenutke koje ove devojke prolaze sa tobom.

     
    • Koliko te moralna gromada našeg grada plaća da pišeš protiv ,,grobara“ košarke kako nazivaš ljude koji su sebe dali za sport i ceo život su u njemu? Pritom su ostvarili uspehe (jedan kao trener, drugi kao igrač, znamo na koga aludiraš)
      I zaista hrabrišo zašto pišeš ovde Čaki je otveren i možeš im prići uvek i reći šta mislis. Za razliku od moralne gromade našeg grada koji uvek zbriše junački.

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *