ZAGREVANJE PRED DERBI

Topolčanka je opravdala ulogu favorita na gostovanju u Sremskoj Mitrovici.U 7.kolu 2 ŽLS žuto – crne su savladale poslednjeplasirani tim lige, ekipu Srema rezultatom 91:59.

Potcenjivački su naše devojke ušle u ovaj susret. Ekipa Srema je to iskoristila i odmah na početku kaznila ovakav pristup igračica Topolčanke ,te na startu utakmice povele sa 9:2, što je razljutilo trenera Dejana Šegrta i primoralo da odmah pozove minut odmora.Vidno iznerviran, dobro je iskritikovao svoje igračice što je kasnije doneli i rezultata.Zaigrala je Topolčanka angažovanije, pružila igru kakva ju je krasila u toku ove sezone i već do kraja prve četvrtine preokrenula igru i rezultat u svoju korist 23:14.

Na početku druge četvrtine Topolčanku je zadesio peh.Jednoj od nosilaca igre Ivani Smiljanić je nakon jednog duela pukla arkada,te je hitno prebačena u KC Sremska Mitrovica gde su joj sanirali povredu. Ni ovaj detalj nije poremetio naše devojke,već su još jače zaigrale u odbrani, a iz dobre odbrane usledili laki poeni u napadu,te su do poluvremena izabranice Dejana Šegrta već tada mogle da upišu i šestu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu jer su vodile ubedljivo 46:24. Svakako da raduje efikasna igra naših devojaka.Sve četiri deonice su rešile u svoju korist i u svakoj ubacile preko 20 poena rivalu. Takođe raduje i dobra i efikasna igra igračica sa klupe Čelebićke i Đurnićke pred finiš prvog dela prvenstva kada naš tim očekuje nekoliko zaista teških i iscrpljujućih utakmica.

Prva je na redu već u subotu 21.11.2020. god. kada Topolčanka na svom terenu u derbiju kola dočekuje četvoroplasirani tim prvenstva, ekipu Mileševke iz Prijepolja.

Autor: Goran Meda

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *