VUKOLIĆ VOZIO TOPOLČANE DO POBEDE

Hičkokovski zaplet sa srećnim krajem. Tako bi mogao da se okarakteriše meč 8. kola Prve srpske lige-sever gde su košarkaši Topole teškom mukom sa mnogo uloženog truda uspeli da savladaju veoma dobar tim Futoga sa 57:56 u dramatičnoj završnici pogocima sa linije slobodnih bacanja nekadašnjeg kapitena subotičkog Spartaka Radoša Vukolića 2 sekunde pre kraja ovog susreta.
Topolčani su odlično otvorili utakmicu i nakon 3 minuta igre stekli prednost 10:3. Ekipa Futoga je do kraja 1. četvrtine uspela da dostigne rezultatski zaostatak pa je nakon prvih 10 minuta igre rezultat bio izjednačen 15:15. Do finiša 1. poluvremena igralo se koš za koš sa izuzetno jakim odbranama na obe strane terena. Trojkom Vukolića i poenima Prlje sa linije slobodnih bacanja Topola je ipak na poluvreme otišla sa prednošću od 31:26.
Foto: SI STUDIO DIGITAL

Početak 2. poluvremena je u potpunosti pripao momcima u plavo-belim dresovima. Mini serijom 7:0 stekli su i najveću prednost na ovom susretu 38:26, ali je uporna ekipa iz Futoga ponovo uspela da se vrati u meč, pa je nakon 3. perioda igre na semaforu pisalo 46:42 za Topolu. Početak poslednjeg kvartala obeležila je nervozna igra oba rivala, te domaći tim puna 4 minuta nije uspeo da postigne koš. Na nervozu košarkaša Topole nadovezalo se i nekoliko kontraverznih odluka sudije Batinića iz Zrenjanina na štetu domaćih koje su navukle ljutnju i bes kako igrača i uvek mirnog i staloženog trenera Benčika, tako i kod publike. Sam kraj utakmice nepoželjan za one sa slabim srcem. 30 sekundi pre kraja Topola je vodila sa 55:51. Centar gostiju Torović postiže koš za 55:53. Prilikom ubacivanja lopte posle postignutog koša domaći su jeftino prodali loptu, a kazna sledi na 5 sekundi pre kraja kada najiskusniji u ekipi Futožana Vulin postiže trojku za minimalno vođstvo svog tima. Munjevito je reagovao trener Benčik pozvavši minut odmora. Nakon ubacivanja lopte iz auta, ona je stigla do iskusnog Vukolića koji je fauliran 2 sekunde pre kraja. Rutinski je pogodio oba sl. bacanja i tako doneo svom timu izuzetno dragocenu i važnu pobedu i nova 2 boda za plasman u gornji dom prvenstvene tabele.

Meč viner ovog susreta bio je Radoš Vukolić sa 16 ubačenih poena. Kod domaćina što se tiče ubačenih koševa istakao se još i Nebojša Kaćanski sa 12 poena, ostali jednocifreni ali desetka za volju, htenje i zalaganje. U ekipi Futoga najzapaženiji plejmejker Mihajlović koji je ubacio 14 poena.
U narednom kolu košarkaše Topole očekuje najveće iskušenje u dosadašnjem delu prvenstva, gostuju lideru na tabeli koja još nije osetila gorčinu poraza u ovih 8 kola, ekipi sa velikim ambicijama u ovogodišnjem prvenstvu koja je pre nekoliko dana u polufinalu kupa Vojvodine pobedila superligaša Dunav iz Starih Banovaca, Svetom Đorđu u Žitištu.
Autor: Goran Medar
 

23 komentara

  1. Svaka cast Goranu Medaru autoru teksta. Vase najave i komentare treba u lektire uvesti. Svaki ponedeljak sa nestrpljenjem cekamo nove izvestaje samo napred!!

    Topolski Vladan Tegeltija!

     
  2. Hvala vam na komplimentu, a ja ću se i dalje truditi da izvještaji sa košarkaških utakmica budu maksimalno objektivni i zanimljivi. Pozdrav i zelim vam sve najbolje.

     
  3. Bio sam na utakmici i nisam mogao da procitam ovaj tekst i da precutim ovo sto u njemu pise,a nije istinito preneseno.Ubedljivo najbolji igrac domace ekipe ne samo na ovoj utakmici nego i cele sezone je momak sa brojem 11 na dresu.Covek koji pise tekst je neobjektivan i ne pise kako je stvarno bilo. Momak je odlican igrac i vuce ekipu na svojim ledjima. Glavni problem je to sto TAJ IGRAC smeta Mici Hinicu,pa ga zbog toga Medar ne sme hvaliti. Molimo gospodina Medara da ubuduce bude objektivniji u svojim izvestajima,a da Hickoka pusti da pociva u miru. Vas verni navijac.

     
    • To nije uopšte istina što pišete taj igrač kao što kažete br.11 se zove Ognjen Prlja i ako dolazite redovno na utakmice kao što kažete trebalo bi da znate da on već 8 sezonu igra u našem klubu. Momak je odličan igrač a pre svega je veliki čovek. Mnogo puta je doneo klubu važne i značajne pobede što ste se mogli uveriti iz predhodnih izvještaja KK,,Topola“. Veliki pozdrav i vama sve najbolje.

       
  4. Gorane mi ovde pricamo o kosarkaskim temama a ne kakav je ko covek.Jer da pricamo o tome kakav je ko covek Mico Hinic ne bi mogao ni da udje u salu. Ognjen je ubedljivo najbolji igrac vase ekipe,o tome je suvisno raspravljati.Samo sam rekao ono sto sam video,a Vi to niste napisali. Kako radite sa decom u klubu najbolje se vidi na utakmicama,jer nemate NIJEDNOG igraca iz Backe Topole,a treneri mladjih kategorija su posebna prica i njih je zalosno i spominjati. Samo sam trazio da budete objektivni u izvestavanju,sto ovaj put niste bili.

     
    • Pozdrav. Cenim vase misljenje, ali moram da vas ispravim sto se par stvari tice. A to je da Ognjen Prlja nekome smeta u klubu. To je potpuno netacno, cak stavise on je svima miljenik u klubu. Kao i Igor Topalov, za njih dvojicu se moze slobogno reci da su Topolcani „u kosakaskom smislu“. I da njih nije bilo tu ovih 10-ak godina, klub ne bi opstao u to sam sasvim siguran. Slazem se sa vama da je na vecini utakmica bio nas najbolji pojedinac, ali opet ne mogu da se slozim sa vama da u ovoj utakmici To nije Rados Vukolic, koji je tokom cele utakmice igrao odbranu na velikom nivou i pored toga dao 16 poena od kojih su poslednja dva donela pobedu. I nije tacno da nema nijednog igraca iz Topole. Sebe smatram igracem iz Topole, tu su Uros Slavcev, Ceke Adrian, Marko Mumalo i ako bog da od polusezone Ilija Hinic, ako se oporavi od povrede. Polako dolazi smena generacije, ima puno talentovanih mladih igraca, na koje nazalost JOS ne mozemo racunati iz raloga sto su premladi i neiskusni. A sa druge strane stariji i iskusniji igraci koji bi mogli da igraju su se odselili iz Topole u potrazi za boljim zivotom. Kao i 50 % omladine iz Topole. Tako da treba da budemo sretni sto uopste postoji klub sa obzirom na kakve sve probleme nailazi. I da zahvalimo svim momcima sa strane sto su tu da nam pomognu. A vama hvala sto navijate za nas. I nemojte mi nesto zameriti 😀

       
  5. Pozdrav Kacanski. Prvo da ti kazem da se odbrana igra na visokom nivou,a ne velikom. Ja sam izneo svoje misljenje,jer ja smatram da je Ognjen daleko najbolji igrac vase ekipe. Mislim da nije broj poena merodavan u ocenjivanju ko je najbolji.Rekao sam i stojim iza toga da nema NIJEDNOG igraca iz Backe Topole. Ta deca koju si nabrojao sede opravdano na klupi,a ti si iz Bajse. Ognjen i Igor su momci za primer,i sto se tice igre i sto se tice ponasanja to nije sporno. Meni kao ljubitelju kosarke je samo zao sto nema vise dece iz Backe Topole. Bojim se dok su u klubu Medar i Hinic i oni STRUCNJACI sto rade sa decom da ce ih biti sve manje.A tebi nemam sta da zamerim jer na svakoj utakmici dajes vise od svog maksimuma(fizicki),a da malo manje pricas dok igras mislim da ne bi ni bio ovde nego na nekom boljem mestu. Pozdra.

     
    • U pravu ste, zato sam i napisao da je pored velikog broja postignutih poena igrao veoma dobro odbranu tokom cele utakmice, sto je nekada vaznije od napada. Mumalo igra 15 minuta svaku utakmicu. Pa da ja sam iz Bajse , nisam iz Novog Sada. I u klubu sam od 8 godine. A sto se tice dece, koliko ima Topolcana u seniorskom timu TSC-a,ili ajde nekada bude iz Backotopolske opstine? Medar nema nikakve veze sa vodjenjem kluba, on je covek tu da pomogne sto se moze pomoci oko papira i slicnih stvari. Sa upravljanjem kluba ima veze samo Mico Hinic. A da njega nema ne bi bilo ni kluba. Ako zelite da znate zasto javite mi se na Facebook-u i sve cu vam objasniti. Da ne iznosim neke stvari javno! Hvala i to ste u pravu. Trudim se smanjim tu losu naviku 😀

       
  6. Pravda za Miću

     
  7. Palic Istvan

    Gospodin Hinic je vrstan sportski radnik,maksimalno posvecen kosarci.Godinama pratim ovaj klub i rad u njemu,i mogu reci da je sreca da u klubu postoji takav covek.Kritika je naravno uvek dobrodosla,ali ona utemeljena na cinjenicama i od coveka koji se ne krije pod pseudonimom“gledalac“ vec od coveka koji ima iza sebe nesto u zivotu, i kojeg nije sramota da sa punim imenom i prezimenom izadje u javnost i istakne svoj stav.Sportski pozdrav

     
  8. Totalni je nonsens napisati da ima sve manje i manje dece iz Topole zbog Medara i Hinica. Vodeci se tom Vasom logikom, jos bi ih bilo manje sa strane.
    Uostalom, da li je to najveci problem kluba?
    Sto se tice Kacanskog, vidna je promena na bolje u njegovom ponasanju. Neko mora nesto i da kaze tokom utakmice.
    I za kraj, zasto mislis da se decko nalazi na losem mestu, i UOPSTE da je to posledica njegove price?
    Ako vec dolazite na utakmice, dodjite da lepo navijate i da se relaksirate, a ne sebi da nabijate tenziju, nije preporuljivo nikako, pogotovo ne kad je ovakvo vreme ako ste meteoropata. Sportski pozdrav, svako dobro

     
  9. Sportski rezultati se stave u odnos sa finansijskim rezultatima i nema nedoumice. Lako je videti da li je klub uspesan. Dobar sportista ne znaci da je dobar ekonomista ili organizator.
    Nazalost kod nas u sportu nema transparentnosti.
    Zašto???????
    A sledeći komentar mi nece hteti objaviti😣

     
  10. Drago mi je da se posle jedne moje iskrene poruke javilo toliko poznavalaca prilika u kosarci. Kacanski TSC je profesionalan klub dobro placenih igraca koji igraju mnogo bolje od vecine momaka iz B.Topole. Sto se tice toga da ne smes sve javno da kazesza kosarkaski klub,to te razumem u potpunosti,jer kad bi sve o tom klubu izaslo javno. . . Sportski pozdrav.

     
    • Naravno da ce se javiti, necemo dozvoliti da se sire dezinformacije! Kazem jos jednom, sto god vas zanima pitajte slobodno. Uostalom ne treba vise nista raspravljati. Imate one zelene i crvene palceve. Pogledajte kod svakog vaseg komentara koji palac vodi!!! Pozdrav.

       
    • Kk topola je lokalni klub. A TSC je privatni klub Fudb. Saveza Madjarske

       
      • Moram da se uključim. Pa ponašanje u klubu je kao da je privatni. Kad su javno pokazani finansijski izveštaji?
        Evo sad je prilika, Mićo okači finansijske izvestaje na sajt kluba. To je fer i zacepis usta svima. Pozdrav drugari

         
        • Budi realni. Pa ni KKCZ ni KK Partizan ne kace izvestaje ili kace filtrirane.. Mislite da se moze ziveti od KK Topola pa i da se ljudi povuku niko se ne bi javio da ih zameni..Nemaju pomoc nase ili drugih drzava a realno imaju dostojanstvo ne menjaju ime kluba i boju dresova zarad novca.

           
          • Vrhunski komentar. U pravu si. Ne treba ništa objaviti ili „filtrirati“ . Ko si ti?
            Osećam da se dobro poznajemo.

             
          • Ma odlicni smo 100% 😉 samo kazem da bar nisu menjali ime u KKTSC i uzeli kes trenerke majice i slicno nego se ovako bore a o parama koliko klub ima to me ne zanima ima neko sigurno kome polazu racune.. Pozdrav

             
  11. Gledalac, da se mane teorija zavere, postavljanjem pitanja na koje sam odgovara i slicno. Preispitajte svoje licne frustracije, prosto izbijaju iz svake recenice.

     
  12. Goran je covek koji ima mozda i najveci uspeh u backotopolskoj kosarci i ima apsolutno pravo da pise svoje misljenje i sigurno je objektivniji i vise kompetentan od objektivnih gledalaca. Svaka cast na izvestajima samo napred.

     
  13. Milane uzalud je to sve,to se nikada nece desiti. Deco igrajte vi kosarku i mislite samo o tome,ja sam samo rekao da Medar nije bio objektivan,i stojim iza toga. A sve posle receno je nazalost istina vezano za klub i ljude koji u njemu „rade“.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *