VREDNA POBEDA KOŠARKAŠA

Košarkaši Topole su sa gostovanja iz Sremske Mitrovice doneli zlata vrednu pobedu. Savladano je domaće Podrinje rezultatom 70:56.

Bila je ovo jako teška i zahtevna utakmica u kojoj je utrošeno mnogo energije za izabranike Mikloša Benčika koji je napokon na raspolaganju imao sve igrače, a sigurno mu je najviše značio povratak Igora Arnauta koji se oporavio od povrede.

Čvrsto se igralo sa obe strane, ponekad i previše grubo, što pokazuje i mali broj postignutih koševa. Bilo je i previše nervoze što pokazuje veliki broj promašenih slobodnih bacanja i tri dosuđene tehničke greške i jedna isključujuća. Bila je ovo pre svega timska pobeda plavo – belih koji su prvo poluvreme rešili u svoju korist rezultatom 31:27.

Početak 2. poluvremena, tačnije 3. četvrtina su takođe protekli u ravnopravnoj igri oba rivala, da bi u poslednjih 10 minuta igre naš tim prelomio utakmicu zahvaljujući povratniku u tim Arnautu, standardno dobrom Kuridži i veoma bitnoj trojci Gagića kada je to bilo najpotrebnije i tako zabeležio važan trijumf na teškom gostovanju. Ova pobeda je lansirala naš tim na 3. mesto prvenstvene tabele odmah iza dva najveća favorita Jokera i Hajduka koji se sastaju  međusobno u ovom kolu.

Nakon dva uzastopna gostovanja Topolčani će naredni susret odigrati pred svojim simpatizerima. Narednog vikenda  dočekuju ekipu Slovena iz Rume i to je prilika da se potvrdi brejk ostvaren na nezgodnom gostovanju u Sremskoj Mitrovici.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *