Vrbas – Topola 73:75

I sa drugog uzastponog gostovanja košarkaši Topole su se vratili uzdignutih ruku.

kktopolaPosle prošlonedeljne pobede u Staroj Pazovi Topola je slavila na uvek neugodnom i vrućem terenu u Vrbasu u još jednoj neizvesnoj završnici rezultatom 75:73.

Prva četvrtina pripala je domaćinu, rešili su je u svoju korist sa 21:17. Najzapaženiji u redovima Topole u tim trenutcima bio je Miloš Savić koji je odigrao ceo susret na visokom nivou i izrastao u jednog od junaka trijumfa na ovom teškom gostovanju. Rezultat druge četvrtine od 11:10 za Vrbas nije plod dobrih odbrana ekipa, već velike konfuzije i mnoštvo grešaka u igri kod oba rivala. Rezultat na poluvremenu je glasio 32:27 za Vrbas.

Drugo poluvreme za košarkaške sladokusce, obe ekipe su pruzile igru koja prevazilazi ovaj rang takmičenja. U trećoj četvrtini mnogo lepih, atraktivnih poteza, efektnih koševa na obe strane, a pred odlučujući period igre ista meta, isto odstojanje kao na poluvremenu, domaćin je imao 5 poena viška na svom kontu ( 56:51 ). Poslednja četvrtina je donela mnogo uzbudjenja i neizvesnosti. Razigrao se Turbić ( postigao 2 vezane trojke ), a priključili su mu se i iskusni Prlja, kao i Cvijetković, koji su uz već pomenutog Savića i bili kreatori potpunog rezultatskog preokreta. Topola je prvi put na ovom susretu povela na 6 minuta pre kraja košem Prlje za vodjstvo Topole od 61:60. Od tog trenutka Topolčani su kontrolisali utakmicu do samog kraja, iako je Vrbas na 30 sekundi pre kraja stigao do izjadnačenja trojkom Kovačevica. Odlučujući koš za pobedu Topole 6 sekundi pre kraja postigao je Prlja posle sjajne kontre i dodavanja Turbića. Najefikasniji kod Topole bio je Adis Turbić sa 24 poena, a sjajno su ga ispratili Miloš Savić sa 18 i Ognjen Prlja sa 15 poena. Kod Vrbasa Radinović je ubacio 22, a Zarić 20 poena.

Posle serije teških i napornih utakmica, kosarkase Topole ocekuje jedna lakša. U goste im dolazi poslednjeplasirana Crvenka. Ovaj susret je na programu u petak 25.03.2016. godine, a početak utakmice zakazan je za 17h u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“

Autor: GM

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *