VLADIMIR SILAĐI, VODEĆI STRELAC SUPER LIGE, GOVORI ZA NAŠ SAJT

TSC iz Bačke Topole završiće sezonu na 3. ili 4. mestu u Super ligi Srbije, čime će obezbediti igranje u Ligi Evrope. Velik doprinos ovom istorijskom uspehu dao je napadač Vladimir Silađi, koji trenutno vodi na listi strelaca u ligi sa 16 postignutih pogodaka. Danas smo imali priliku da razgovaramo sa njim.

Pozdrav Vlado. Hvala ti što si pristao da govoriš za naš sajt. Imaš tu čast da budeš prvi igrač TSC sa kojim ćemo napraviti intervju.

Pozdrav, drago mi je i sa zadovoljstvom.

 

Možeš li da nam kažeš nešto o tvom početku karijere i sa koliko godina si počeo da igraš fudbal?

Počeo sam još sa pet godina. Pošto sam rođen i odrastao u Novom Sadu, igrao sam u školi fudbala Radivoj Mika Radosav do svoje 14. godine. Napravio sam kraću pauzu zbog škole. Sa 14 godina sam postao član Vojvodine. Za prvi tim sam debitovao sa 17 godina, na meču u Čačku protiv Borca, kada sam zamenio Merebašvilija. To mi je i jedini meč za prvi tim u Vojvodini.

 

Gde si sve igrao posle Vojvodine?

Prvo sam otišao na pozajmicu u Proleter, takođe iz Novog Sada. Tu sam bio na pozajmici pola godine, pa sam skoro tri godine bio u Slozi iz Temerina. Otišao sam na probu u Debrecen, prošao pripreme sa timom do 21 godine, bili su zadovoljni čak sam i dogovorio sve uslove ali je sve propalo zbog radne dozvole. Vratio sam se u Srbiju, godinu dana sam igrao za Timok iz Zaječara i par meseci sam proveo u Čelarevu u ČSK.

 

Ti si prošao skoro sve rangove fudbalskih takmičenja u Srbiji a u TSC si od 2016. Kako si dospeo u Bačku Topolu?

Da, igrao sam skoro sve rangove fudbala u Srbiji. Čovek zaslužan za moj dolazak u Bačku Topolu je Radovan Krivokapić. On me je gledao i tražio je da dođem u klub.

 

Da li si zadovoljan uslovima igranja i treniranja u TSC?

Prezadovoljan sam svime u klubu na svim frontovima. Ne samo uslovima koje imam, nego i ljudima, saigračima, sve je fenomenalno. Čim sam došao u klub video sam da će to biti dobra priča i mi svi koji smo trenutno u klubu smo oduševljeni, jer vlada dobra atmosfera.

 

Sa TSC si od Srpske lige i trećeg ranga došao do Super lige?

Da, kada sam došao u klub bili smo u Srpskoj ligi Vojvodina, što je treća liga. Od igrača koji su igrali tada ostali smo samo Jorgić, Šinković i ja. Kažem, neki od nas su videli odmah da je to dobra priča i eto nas u Super ligi na 4. mestu sada.

 

 

Da li si uvek igrao na poziciji napadača? Primera radi, sad igram Fudbal menadžer 2019. i tu stoji da si ofanzivni vezni i napadač?

U omladincima Vojvodine sam igrao špica, ali sam posle češće bio krilo. Kada sam došao u TSC najčešće sam igrao levo krilo. Tražio sam se na poziciji oba krila i iza napadača. Nenad Rogan je trener koji me stavio na poziciju napadača i to mi najviše odgovara.

 

Da li imaš nekog igrača da ti je uzor i da se ugledaš na njega?

Imao sam, isto je napadač. Samjuel Eto. Pogotovo dok je igrao za Barselonu. Danas svi samo pričaju o Mesiju i Ronaldu. Meni je to malo izlizano. Što se tiče Etoa, voleo sam njegov stil igre, jednostavan fudbal, sve iz prve ili druge. Danas kada vidim sebe kako igram često primetim da u nekim situacijama reagujem baš kao on.

 

Primetio sam jednu stvar u tvojoj igri. Imaš dosta velik odraz, pa ako možeš da nam otkriješ neku tajnu oko toga?

To si odlično primetio i drugi mi to kažu. Nema neke posebne tajne, najbitnija su prva dva, tri, četiri koraka pre skoka, ali svakako moraš da imaš elastičnost i eksplozivnost. Ipak, to može da bude i rizično jer možeš da se povrediš, istegneš mišić.

 

Koji su ti planovi za dalje?

Trenutno sam mislima samo u Bačkoj Topoli i posvećen završetku prvenstva. Očekuje nas meč sa Crvenom zvezdom i meč protiv Radničkog u Nišu. Borim se za nagradu najboljeg strelca u ligi, što mi je dodatan motiv. Ukoliko ostanem u TSC imaću priliku da igram u Ligi Evrope. Ako bude šanse za transfer koji će zadovoljiti i mene i klub, moguće je da ću promeniti sredinu.

 

Imaš li želju da zaigraš u nekoj drugoj ligi ili nekom stranom klubu?

Mislim da bi mi najviše odgovarale holandska, belgijska ili španska liga. Negde gde se igra napadački fudbal sa puno golova. Verujem da bih se tu najbolje snašao.

 

Da li imaš omiljenu marku kopački?

Probao sam sve, od nike, adidasa, pume. Trenutno koristim nike phantom crne boje, dobre su mi i najk hypervenom. Najbitnije je da mi model leži na nozi, da su udobne. U suštini sam svime zadovoljan, ali su mi prioritet nike i puma.

 

Da li imate neki ritual pred svaku utakmicu?

Imamo, a to je da puštamo muziku. Bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani, uvek se pušta muzika. Ja sam zadužen za to, ja nosim zvučnik i ja biram muziku koja se pušta. Uvek slušamo muziku.

Ko je u svlačionici glavni za dizanje atmosfere i smišljanje šala?

Ja svakako, ali se vrtimo u krug. Izdvojiću Vargu, Jorgića i Skopljaka. Ali u suštini svi pomalo.

 

 

Šta očekuješ od sutrašnjeg meča sa Crvenom zvezdom?

Mislim da nam ide u prilog što su izgubili u kupu od Partizana. Kod nas je raspoloženje pred meč odlično. Mislim da za razliku od njih ulazimo u meč hladnije glave i mirnije atmosfere. Ne zanima me u kakvom će sastavu doći Zvezda, mi idemo na pozitivan rezultat, idemo na pobedu. Motiv više nam je i domaći teren i to što nemamo poraz ove sezone kod kuće.

 

Na početku razgovora si rekao da si gledao meč Dortmunda i da im je poništen gol zbog VAR-a? Šta misliš o tome generalno?

Nisam baš pristalica VAR-a, jer po meni malo ubija fudbal. Hajde, eventualno da se koristi na nekim takmičenjima od polufinala ili u finalu.

 

Hvala ti puno i želim ti mnogo sreće u nastavku karijere!

Nema na čemu i vidimo se sutra na utakmici.

 

Intervju obavio: Vanja Uzelac

 

Jedan komentar

  1. Siladji majstore!

    Bice mi zao ako odes negde, nadam se da ces ostati ovde te mnogo volimo!
    Zasluzujes da te zovu u Madjarsku reprezentaciju, bio bi jedan od najboljih tamo 😉

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *