VELIKA POBEDA ŽUTO – CRNIH UOČI VELIKOG DERBIJA CELOG PRVENSTVA

Košarkašice Topolčanke su prvu od dve veoma teške i bitne utakmice za dalji tok prvenstva rešile u svoju korist zadržavajući tako lidersku poziciju drugoligaškog karavana.

Topolčanka je sinoć kasno u odloženoj utakmici 14.kola gostovala u Prijepolju ekipi Mileševke i nakon najbolje pružene partije u nastavku prvenstva savladala domaći tim rezultatom 73:61.

Mileševka je odlično otvorila utakmicu,povela 7:0, ali su brzo naše košarkašice uspele da se resetuju, pa je nakon prve četvrtine Mileševka vodila minimalno sa 15:14. Do 2 minuta pre kraja poluvremena potpuno izjednačena igra na terenu i rezultat.Usledilo je furioznih 120 sekundi naših devojaka, serija od 13:0 i odlazak na poluvreme sa vođstvom od 42:29.

Početak 2.poluvremena,tj.3 četvrtina problematična za našu ekipu.Nakon nepuna 2 minuta Topolčanka izlazi iz bonusa,a što je još gore motor tima Slađana Radulović pravi svoj četvrti faul.Trener Šegrt bio je primoran da svoju jako bitnu igračicu za organizaciju igre svog tima preseli na klupu.Mileševka je pojačala odbranu koja je bila na ivici faula i takva igra im je donela i rezultat.Došle su na minimalan zaostatak na kraju treće četvrtine – 51:50.
U poslednjih 10 minuta trener Šegrt na parket šalje svoje najjače adute i kreće na sve ili ništa. Žuto – crne poslednji period odigrale su kao u transu,nedozvolivši rivalu ni promil šanse da mogu da iznenade naš tim.Već nakon 3 minute igre u ovoj deonici naš tim ponovo stekao dvocifrenu prednost koja je i jednom trenutku iznosila i +18,ali su domaće košarkašice trojkom u poslednjoj sekundi uspele da ublaže poraz.

Još jednom su naše devojke pokazale da su homogen tim,da u klubu vlada prava porodična atmosfera,pa se i ovog puta može reći da je izvojevana timska pobeda.Sve igračice koje su ulazile na teren dale su svoj doprinos da se zabeleži izuzetno važan trijumf na nimalo lakom gostovanju u Prijepolju.

Tamara Jokić najbolji strelac ekipe i pored dvomesečne pauze prošle nedelje se vratila u tim sa 26 poena i 6 skokova bila je naš najefikasniji igrač.Slađana Radulović postigla je 20 poena,a imala je 12 skokova i 7 asistencija.

Sonja Zorić izuzetno zapažena u 1.poluvremenu postigla je 12 poena,sve van linije 6,75,a pri tome imala 5 skokova i 8 asistencija.Na kraju da spomenemo i velikog borca Danijelu Grahovac koja je uz 9 poena sakupila i 13 skokova.U domaćem timu jedina vredna pomena, prošlogodišnji MVP prvenstva,iskusna i prekaljena Nataša Bučevac koja je postigla 34 poena i bila najefikasniji akter ovog susreta.

Nakon samo dva dana pauze Topolčanku očekuje derbi celog prvenstva gde će mnoge oči biti uprte.Gostovanje u Novom Sadu ekipi ŽKA koja je zasada nanela jedini poraz izabranicama Dejana Šegrta.Ovaj susret je na programu u subotu 26.02.2022.godine,a početak je zakazan za 15 h u maloj sali SPENSA.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *