UZ NAJBOLJU IGRU DO UBEDLJIVE POBEDE

Glavni grad prija našim košarkašicama.Pre mesec dana savladale su Radnički sa Crvenog krsta,a ovoga puta u okviru 8.kola 2 ŽLS i Karaburmu ubedljivo sa 85:56.


Bila je ovo definitivno najbolja partija koje su pružile izabranice Dejana Šegrta u ovom prvenstvu i potsetile na igre iz prošle sezone.Proradio je napokon i šut spolja,mada može još to i bolje u šta ne sumnjamo kako prvenstvo bude odmicalo. Radulović, Jokić i Curaković su na ovom susretu zabeležile dabl-dabl učinak,a plejmejkeru Topolčanke najiskusnijoj Slađani Radulović nedostajala je jedna asistencija da ubeleži tripl-dabl.
Karaburma je bila ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini koja je bila veoma efikasna i završena je nerešenim rezultatom 24:24.
Do poluvremena Topolčanka je zaigrala svoju prepoznatljivu odbranu dozvolivši svom protivniku da ubaci svega 4 poena, od čega jedan koš iz igre i dva slobodna bacanja,pa su žuto – crne na veliki odmor otišle sa prednošću od 41:28.

Kakav – takav otpor domaće košarkašice su još pružile na početku 2.poluvremena, međutim naše devojke su pojačale ritam u finišu 3.perioda i pred poslednji period rešile ovaj susret u svoju korist jer su već tada vodile sa ubedljivih 59:40. Ovaj rezultat dao je prostora treneru Šegrtu da odmori svoje najbolje igračice,a na teren je poslao praktično drugu petorku koja je takođe odigrala dobro i nije dozvolila da razlika padne,već je naprotiv uvećana za konačnih +29.

Najefikasnija u Topolčanki bila je Tamara Jokić sa 25 poena,a takođe zapažene standardne Slađana Radulović sa 18 poena,14 skokova i 9 asistencija, Ivana Curaković koja je postigla 16 poena,a svakako raduje i dobra igra Jelene Tadić koja je ubacila 11 poena.

Posle tri nedelje i dva uzastopna preskočena uspešna gostovanja naše devojke će konačno zaigrati pred domaćom publikom i to u jednom od dva derbija kola gde dočekuju četvoroplasirani tim prvenstva, ekipu Sloge iz Požege koja je u dosadašnjih 8 odigranih kola zabeležila 6 pobeda i 2 poraza.Ovaj susret na programu je u subotu 04.12.2021.god. sa početkom od 19h i 15 min.

Ovo je prilika da ljubitelji košarke i naši sugrađani ponovo ispune tribine sale OŠ “ Čaki Lajoš „, budu šesti igrač i vetar u leđa ovoj simpatičnoj družini u borbi da se zabeleži novi trijumf protiv ozbiljnog protivnika.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *