UZ NAJBOLJU IGRU DO POBEDE U DERBIJU

Četa trenera Dejana Šegrta deluje nezaustavljivo. U odloženoj utakmici 8.kola 2 ŽLS u derbiju kola košarkašice Topolčanke su dočekale ekipu Mileševke iz Prijepolja i slavile na kraju sasvim zasluženo sa 81:61.

Da podsetimo pre početka utakmice ekipe su imale identičan skor po 7 pobeda i 2 poraza i nalazile su se u samom vrhu prvenstvene tabele.
Kada je bilo najvažnije žuto – crne su odigrale svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem toku prvenstva.Ekipa Mileševke je uspevala samo u prvoj četvrtini da parira izuzetno raspoloženim domaćim igračicama i taj deo susreta su rešile u svoju korist sa 23:22.

Najvažniji detalj susreta odigrao se u 2.periodu kada je uštopovana najbolja gostujuća igračica i najbolja igračica lige Nataša Bučevac koja ima i ogromno prvoligaško iskustvo.Sjajno su je čuvale mlada Repček,a kasnije i Sonja Zorić koje su usput pogodile i nekoliko trojki za domaći tim.Uz njih dve standardno dobre dve najiskusnije, organizator igre Slađana Radulović koja je imala nekoliko sjajnih proigravanja (na kraju 12 asistencija) i kapiten Jelena Zorić (na kraju 15 skokova) što je bilo sasvim dovoljno da Topolčanka ode na poluvreme sa lepom prednošću od 48:35.
I 2. poluvreme je u potpunosti pripalo našim devojkama koje su jednom lepom,atraktivnom i nadahnutom igrom upisale 8. trijumf u prvenstvu.Prava je šteta što ljubitelji košarke ne mogu da isprate izvanredne partije koje pružaju naše devojke predvođene trenerom Dejanom Šegrtom zbog pošasti zvanom COVID 19.

Najzapaženije u domaćem timu su bile Sonja Zorić sa 20 postignutih poena (5 trojki), Sofija Repček 19 poena 5 trojki), Jelena Zorić 18 poena i Slađana Radulović sa 14 ubačenih poena.Kod gošći pomenuta Nataša Bučevac je do kraja ubacila svojih 31 poen,ali većinu tih koševa je postigla kad je pobednik već bio poznat.

Topolčanka nema mnogo vremena za slavlje.Već u subotu očekuje je novi derbi,utakmica za lovorike na kraju prvog dela prvenstva.U goste im dolazi ekipa Proletera iz Zrenjanina,koja sa Topolčankom drži vrh prvenstvene tabele sa identičnim skorom od 8 pobeda i 2 poraza.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *