Uspeo revanš košarkaša Topole

Košarkaši Topole su se u okviru 5.kola play – off takmičenja na gostovanju u Inđiji revanširali domaćem Železničaru za poraz na domaćem terenu i zabeležili pobedu rezultatom 86:82.

kk topola


Bio je ovo treći uzastopni trijumf izabranika Mikloša Benčika.


Svih 40 minuta bilo je neizvesno, što pokazuje i krajnji rezultat. Za razliku od prvog meča ova dva rivala, mnogo više raspoloženijih igrača za igru u našem timu pa se slobodno može reći da je izvojevana timska pobeda.


Svašta se moglo videti večeras u sportskoj hali u Inđiji. Od prelepih i atraktivnih poteza i koševa sa obe strane, pa do nemilih događaja koje nebi želeli da gledamo na sportskim borilištima u režiji domaćih.


Prvo poluvreme potpuni egal što se tiče igre i rezultata. Prvu četvrtinu plavo – beli su rešili u svoju korist rezultatom 16:15, ali su na veliki odmor košarkaši Železničara otišli sa minimalnom prednošću od 41:40.


Ponovo je 3.period igre bio najbolji period naših momaka. Topolčani su 3.četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 28:17 i stekli dvocifrenu prednost pred poslednjih 10 minuta.


Blagi pad koncentracije našeg tima na početku poslednje četvrtine iskoristio je domaći tim da uhvati rezultatski priključak.
Potom su usledile scene koje nepriliče i ne želimo da gledamo.


Nakon jedne sudijske odluke burno je reagovala domaća klupa, pa im je dosuđena tehnička greška. Trener Železničara Vladimir Jojić je povukao svoju ekipu sa terena i usledio je 15 – minutni prekid.


Utakmica je nastavljena, a na 2 sekunde pre kraja pri rezultatu 83:82 za naš tim fauliran je Arnaut koji je uspešno realizovao oba slobodna bacanja.
Ponovo nemile scene u režiji domaćih. Stvorila se gužva kod zapisničkog stola gde je i pljunut sudija Lalović, a epilog svega je diskvalifikacija trenera domaćih. Sa linije slobodnih bacanja Arnaut postavlja konačan rezultat za veliko slavlje naših košarkaša.


Najefikasniji u redovima Topole su bili Igor Arnaut sa 26 i iskusni Radoš Vukolić sa 18 ubačenih poena, dok je u ekipi Železničara najzapaženiji bio kapiten Marković koji je ubacio 26 poena.


U sledećem kolu košarkaši Topole dočekuju na svom terenu ekipu Srbobrana koja ih je savladala u prvom susretu, pa je ovo nova šansa i prava prilika da se i njima revanširaju, pogotovo što su sada u odličnoj formi i treba nastaviti ovaj pobednički niz koji evo već traje poslednje tri utakmice.


Utakmica protiv Srbobrana na programu je u subotu 02.04.2022.godine,a početak je zakazan za 17 h.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *