UBEDLJIVA POBEDA KOŠARKAŠICA, A PORAZ KOŠARKAŠA

Trener Topolčanke Šegrt se bez razloga pribojavao duela sa ekipom Čelareva u prvenstvenom okršaju ova dva rivala. Naime košarkašice Topolčanke su u okviru 4. kola ŽRL deklasirale Čelarevo ubedljivim rezultatom 81:21 i tako za svega 10-tak dana naneli im još jedan poraz.

Prethodni susret u okviru Kupa Vojvodine bačkotopolske žuto-crne su slavile takođe ubedljivo,ovog puta na terenu protivnica.Od prve sekunde utakmice domaće su ubacile u petu brzinu i mlele rivala, tako da iskusnije igračice Topolčanke i nisu imale preveliku minutažu u ovom meču, pa su mlađe igračice dobile priliku i čini se opravdale poverenje trenera Šegrta. Ovom pobedom skoro je izvesno da će Topolčanka pred početak play-offa zauzeti 1. mesto u svojoj grupi i imati lepe šanse i izglede da uđe u borbu za najviši cilj, a to je plasman u 2 ligu Srbije. Ipak se mora istaći i to da su u gostujućem sastavu na ovoj utakmici nedostajale dve njihove najbolje igračice, ali po prikazanoj igri domaćih devojaka ni one nebi nešto mnogo pomogle, samo bi eventualno izvukle nešto pristojniji poraz.

U sledećem kolu košarkašice Topolčanke su slobodne,a potom za dve nedelje ponovo na domaćem terenu igraju protiv Proletera iz Novog Sada.

Treći poraz košarkaša

Za razliku od devojaka košarkaši Topole su vezali treći poraz zaredom. Na gostovanju u Novom Sadu ekipi Stara pretrpljen je ubedljiv poraz od 93:60.

Slična utakmica kao prethodne nedelje na gostovanju u Novoj Pazovi. Mlada i poletna ekipa Stara je u prvih 10 min igre ubacila Topolčanima 30 poena, dok su na drugoj strani izabranici Mikloša Benčika ubacili upola manje. Do poluvremena su Novosađani još više uvećali svoju prednost i na veliki odmor otišli sa ogromnih +23 (50:27).

U 2. pol. igralo se ravnopravno koš za koš do samog finiša susreta kada je domaći tim još jednom mini serijom došao i do maksimalnih +33.  U narednom kolu košarkaši Topole na svom terenu dočekuju Železničar iz Inđije i pobeda u ovom duelu je neophodna za mirniji nastavak prvenstva. Podrška sa tribina je neophodna za ovaj izuzetno važan susret bačkotopolskih plavo-belih. Susret je zakazan za petak 01.11.2019. a početak utakmice je u 19 h i 30 min.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *