Ubedljiva pobeda košarkaša Topole

Košarkaši Topole su opravdali ulogu favorita i u podmladjenom sastavu savladali Odžake sa 80:58 u utakmici 24. kola 1. Srpske lige-sever.

KK TopolaEkipa iz Odžaka je pružila dobar otpor Topolčanima ali samo u prvom poluvremenu, čak tokom većeg dela bila i u vođstvu, a najveće je iznosilo 26:20 sredinom druge četvrtine. Tada se razigrao plejmejker Topole Cvijetković koji postiže 9 poena za redom, pri tome i asistira dva puta Katiću i Topola do kraja poluvremena preokreće utakmicu u svoju korist. Na kraju poluvremena Topola je vodila sa 39:33. U drugom poluvremenu mnogo bolja igra domaćih, ponovo je treća četvrtina bila najbolja za momke u plavo-belim dresovima na ovom susretu, pojačali su odbranu, a iz te dobre i čvrste odbrane usledili su i laki poeni u napadu. Već na kraju ovog perioda igre bilo je jasno da će Topola zabeležiti jos jednu pobedu u nizu pa je trener Benčik u poslednjoj četvrtini šansu ukazao i trojici najmladjih Simoviću, Cekeu i Slavčevu koji su opravdali njegovo poverenje. Treba napomenuti da su se prvi put od početka prvenstva svi igrači iz domaćeg tima koji su nastupali na ovom susretu upisali u listu strelaca.

Kod Topole trojica igrača su postigli dvocifreni broj poena na ovoj utakmici: Turbić 15, Cvijetković 13 i Radović 11. U ekipi Odžaka jedini vredan pomena Miljković sa 23 ubačena poena, koji je ujedno i bio najefikasniji igrač utakmice.

U predposlednjem kolu 1. Srpske lige-sever narednog vikenda košarkši Topole će gostovati u Inđiji ekipi Železnicara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *