Ubedljiv poraz TSC od Partizana!

Meč koji je najavljen kao derbi, završen je ubedljivom pobedom gostiju. Domaći TSC dočekao je u 16. kolu LLT Super lige Srbije drugolasirani Partizan, i pokušao da ostvari povoljan rezultat. Na kraju, 0:4.

Vanja Uzelac

 

Foto: Srbijadanas.com

 

Pomalo iznenađujućih startnih 11 u redovima domaćina. Na klupi je ostao kapiten Tomanović, čije mesto je zauzeo Santrač, dok je Stanojev bio na desnom krilu. Igrači Partizana su svesno prepustili loptu domaćima, čije akcije su počinjale iz odbrane. Nerešiva engima za odbranu TSC bili su napadači gostiju, koji su više puta umakli i stvarali šanse za gol. TSC je igrao čvrsto, i bazirao igru na prodorima po krilu. Prvu šansu za domaće propustio je Jug Stanojev u 20. minutu. Četiri minuta kasnije, Filip Holender beži odbrani TSC i loptu plasira pored golmana Filipovića. Vrlo brzo je moglo biti 0:2, ali je Asano bio neprecizan nakon što je zaobišao golmana domaćih. Najbolje dve šanse je TSC imao u finišu prvog dela, oba puta je šutirao Milićević i oba puta je Stojković sa lakoćom hvatao loptu. Još jednu dobru priliku za Partizan je propustio Holender. Na poluvremenu 0:1.

 

Na startu drugog dela ušao je u igru Saša Tomanović kod domaćih. Asano je još jednom bio neprecizan par minuta nakon početka igre. TSC je malo živnuo, Lukić je pripretio, ali dosta slabo. U 61. minutu samo par momenata nakon što je ušao u igru, Sejduba Suma je povećao prednost Partizana na 0:2. Holender mu je dao loptu u prostor, a igrač iz Gvineje je iz prvog kontakta sa loptom postigao pogodak. Igrači TSC su krenuli sa centra, odmah izgubili loptu, a Filip Holender izašao sam pred gol i postigao svoj drugi pogodak na meču. U 71. minutu Takuma Asano postavlja konačnih 0:4. Ponovo je Holender pobegao odbrani domaćih, prosledio loptu do Sume, čiji šut Babić odbija do napadača iz Japana. Do kraja su mreže mirovale.

 

 

Trener TSC, Sabo Zoltan, izjavio je nakon meča:

„Znali smo da je Partizan dobar u ofanzivnoj tranzicji, to su i pokazali. Sve golove su postigli na taj način. Mislili smo da možemo Partizanu prvi da damo gol i okrenemo meč u našu korist. Čestitam im, odigrali su  izvanredno“.

 

Ovim porazom TSC pada na 10. mesto u prvenstvu. U narednom kolu će gostovati ekipi Javora u Ivanjici.

 

 

LLT Super liga Srbije 16. kolo
Gradski stadion u Senti
Sudije: Minaković Nenad, Živin Svetozar, Šutulović Milan, Široki Zoran
TSC: Filipović, Santrač (Tomanović), Varga, Tumbasević (Banjac), Milićević, Zec, Antonić, Babić, Stanojev (Duronjić), Lukić (Dostanić), Petrović (Ponjević)
Partizan: Stojković, Marković, Vujačić, Natcho (Soumah), Holender (Čolić), Asano (Štulić), Zdjelar, Šćekić, Miljković, Urošević (Brežančić), Stevanović (Jojić)
Žuti kartoni: Antonić, Milićević (TSC), Vujačić, (Partizan)
Strelci: Holender x2, Suma, Asano
 

Jedan komentar

  1. PUNI BORANIJU⚽⚽⚽💪💪💪

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *