TSC uz dva vođstva ipak bez bodova

U derbiju 21. kola Super lige Srbije TSC je ugostio Crvenu zvezdu na svojoj TSC Areni. Pun stadion i odlična atmosfera, meč pun preokreta i čak pet golova. Na kraju 2:3 za Crvenu zvezdu.

Foto: Informer

Bez iznenađenja u početnom sastavu domaćih. Ponovo je priliku na levom krilu dobio Stanojlović, koji popunjava mesto Đure Zeca. U vrhu napadu Vukić, trenutno u odličnoj formi, međutim danas bez značajnog učinka. Štoperski tandem Varga-Leandro. Meč je počeo minutom ćutanja za Sabo Zoltana, bivšeg trenera TSC, koji je iznenada preminuo pre tačno godinu dana.

Početna inicijativa TSC rezultirala je brzim golom već u 7. minutu. Stojković je oduzeo loptu kod svog gola, a nakon greške golmana Popovića ukradenu loptu Banjac šalje u mrežu. U 14. minutu Pavkov pogađa prečku nakon udarca glavom. Minut kasnije rezultat je 1:1. Ivanić se odlično snašao u petercu i loptu prosledio u gol. Nije dugo trajalo, TSC je ponovo poveo. Kombinacija u napadu Banjca i Tomanovića, a pogodak postiže u prvom delu odlični Stanojlović. Držali su se domaći do 32. minuta kada je Pavkov iz voleja savladao Filipovića. Do kraja prvog dela još jedna šansa za Banjca, koji je pokušao da iznenadi Popovića udarcem sa daljine. Čak četiri gola na poluvremenu i rezultat 2:2.

U drugom delu inicijativa gostiju. Peh za TSC, Stanojlović se povredio već u 46. minutu nakon sudara sa golmanom Popovićem, te umesto njega u igru ulazi Krsmanović. Stanojlović je svojim učinkom opravdao mesto u početnom sastavu ove utakmice.

Foto: Starsport

U 50. minutu meča Srnić je imao dobru priliku i za malo promašio. Aranđel Stojković pokušao je da donese prednost TSC, ali je njegov šut otišao iznad gola. U 55. minutu prvi put poveli su gosti, pogotkom Pavkova. Još jedna šansa za Pavkova, ali je njegov volej odbranio danas odlični Filipović. Ivanić i Eraković su takođe stavili na test čuvara mreže TSC i pokazali se odlično tokom čitavog meča. U 85. minutu Rišairo Živković je promašio nemoguće. Predriblao je Filopovića i pred praznim golom pogodio stativu. Na kraju meča koji je bio izuzetno borben rezultat je 2:3 za goste.

Trener ekipe Žarko Lazetić zadovoljan je nastupom svoje ekipe: „Momci su bili odlični na treningu i na prethodnim utakmicama, ne mogu im previše zameriti poraz od šampiona“.

„Odlična utakmica na prelepom stadionu. Lepo je završiti polusezonu sa pobedom“, pohvalio je Dejan Stanković svog kolegu.

Ovo je poslednja utakmica ove polusezone, međutim, kako nezvanično saznajemo za Dejana Stankovića možda i poslednja kao trener Crvene Zvezde, zbog nesuglasica koje su završene fizičkim obračunom sa Milanom Borjanom. Dok iz Zvezde jedni navode da je razlog odsustva prvog golmana tima šansa koja treba da se pruži drugim golmanima, drugi odsustvo pravdaju povredom golmana, ipak pretpostavlja se da je Borjan kažnjen odsustvom sa današnjeg meča.

Na kraju polusezone TSC zauzima 9. mesto sa 26. bodova.

TSC: Filipović, Stojković, Varga (Bočkaj), Leandro, Petrović (Milićević), Tomanović, Đakovac, Banjac (Ratkov), Stanojlović (Krsmanović), Stanojev (Stoiljković), Vukić

 

Jedan komentar

  1. Da li je Terzic veci od Dekija ili Piksija sa kojima je u losim odnosima? Nebih se stavio iznad njih jer su oni vece zvezde i imena od Terzica koji je i dalje na tapetu pravosudnih organa i samo ga profit zanima

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *