TSC u četvrtfinalu Kupa Srbije!

Drugi meč sa Napretkom u 5 dana i sada pobeda. Nakon poraza u Kruševcu u ligi, TSC je u kupu uspeo da savlada tim Napretka i plasira se u četvrtfinale.

 

Detalj sa meča u Kruševcu. Foto: FK TSC

 

Odlučio je trener domaćih da malo kombinuje sastav. Od početka su šanse dobili mladi Santrač, Stanojev i Dostanić, dok su na klupi ostali Tomanović, Lukić i Silađi. Počelo je sa napadima TSC, pa je Banjac u 6. minutu šutirao glavom u golmana Jordanova. Ponovo je Banjac bio akter napada, odlično je oduzeo loptu na polovini, prošao pored čak tri igrača domaćih i proigrao loptu do Duronjića koji šutira neprecizno. Upornost se isplatila u 17. minutu kada je Varga nakon izvedenog kornera pogodio mrežu udarcem glavom. Na semaforu 1:0 za TSC. Samo što su krenuli sa polovine, fudbaleri Napretka su izgubili loptu na centru, a Stanojev je nakon solo prodora dospeo u šesnaesterac i šutirao pravo u golmana Jordanova. Varga je ponovo za malo bio precizan, Duronjić je centrirao a njegov udarac glavom otišao malo pored gola. Ponovo je Stanojev bio učesnik akcije u 25. ali Duronjić nije na vreme došao do lopte na svega par metara od gola. Tek u 26. minutu beležimo šansu gostiju kada je kapiten Napretka Kostić glavom šutirao pored gola. Malo je opao tempo, a kod domaćih je sreću oprobao Santrač u 37. minutu sa distance. Ipak, iznad gola. Nenad Filipović se istakao pred kraj poluvremena sa par dobrih odbrana. Na pauzu su timovi otišli sa minimalnom prednošću domaćih.

 

Na početku drugog dela nije viđeno previše šansi. Napredak je pokušao da napadne ali ne baš uspešno. Milovanović je propustio dobru priliku za gol u 58. kada je šutirao iznad gola. Mladi napadač domaćih, Damjan Dostanić, probao je u 59. minutu da iskoristi loptu koju mu je uputio Duronjić, ali nije bio precizan. Ponovo je bivši napadač Ajaksa pokušao u 63. ali mu je odbrana gostiju blokirala šut. Osvežio je Zoltan Sabo vezni red, ubacivanjem Tomanovića i Zeca na teren. Kapiten TSC je pokušao iz slobodnog udarca, poslavši loptu iznad gola. Đuro Zec je lepo okrenuo odbranu Napretka, i pogodio golmana Jordanova. U 77. minutu domaći dupliraju prednost. Nenad Lukić je izveo korner, a na drugoj stativi se sam našao Bojan Balaž i loptu prosledio glavom u mrežu. Ovo je njegov prvi pogodak za TSC. Domaći su do kraja imali par dobrih šansi, Lukić je lepo gađao ali je vrhovima prstiju Jordanov loptu sprečio da uđe u gol. Zec je u nadoknadi vremena ušao u kazneni prostor, ali ponovo je na nivou bio golman gostiju. Napadač Napretka Lazar Milošev imao je u kratkom intervalu dve dobre šansi u nadoknadi, ali je obu puta bio neprecizan. Na kraju 2:0 za TSC.

 

Ovom pobedom se ekipa iz Bačke Topole plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije. Naredni meč u prvenstvu igra se u nedelju 29. novembra protiv ekipe Partizana.

 

Ostali rezultati osmine finala Kupa Srbije:

 

IMT Novi Beograd: Radnički Niš 2:1

Javor Matis:Voždovac 1:1 (pen. 0:3)

Radnik Surdulica:Čukarički 2:2 (pen. 4:2)

Spartak Subotica:Mladost Lučani 1:1 (pen. 4:2)

Metalac Gornji Milanovac:Partizan 25.11.2020- kasniji termin

Proleter Novi Sad:Vojvodina 26.11.2020.

FK Rad:Crvena zvezda naknadni termin

 

FK TSC:Napredak Kruševac

Gradski stadion u Senti

Sudije: Široki Zoran, Beljin Goran, Karadžić Miloš, Radaković Nikola

TSC: Filipović, Santrač (Tomanović), Varga, Skopljak, Dostanić (Lukić), Ponjević, Banjac (Milićević), Stanojev, Duronjić (Zec), Balaž, Petrović (Tumbasević)

Napredak: Jordanov, Milovanović, Marinković, Kostić, Mijić (Šarac), Spremo, Milošev, Marjanović (Zeljković), Lukić (Stević), Milovanović N (Zuvić), Ćuković

Žuti kartoni: Kostić, Spremo (Napredak)

Strelci: Varga, Balaž

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *