TSC – Radnički (SM) 3:0

Stadion u Gradskom parku. Gledalaca: 300.Sudija: Blagoje Mijailović (Vršac). Strelci: Milić 3 min, Rahić 70 min, Šicar 88 min. Žuti kartoni: Cvetković, Boroš, Rahić, Šicar (TSC), Mijailović, Matić, Kovačić, Naglić (Radnicki SM).

a-timTSC: Jorgić, Nedić, Todorović, Cvetković, Resanović, Radović, Boroš, Rahić (Milovanović), Milić, Djokić (Šicar), Siladji (Krivokapić).

Radnički(SM): Petrović, Mijailović, Lovrić, Matić, Simikić (Trebovac), Kovačić (Vučković), Skorupan, Josimov, Sovilj, Vukobrat, Naglić.

Na prolećnoj premijeri pred svojim navijacima fudbaleri TSC-a su odigrali možda i najbolji susret u ovom prvenstvu i potpuno zasluženo savladali ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice rezultatom 3:0. Gosti iz Sremske Mitrovice nisu opravdali epitet ekipe koja se bori za sam vrh prvenstvene tabele i plasman u viši rang i samo zahvaljujući mladom golmanu Dragoslavu Petrovicu jedinoj svetloj tacki kod gostiju nisu otišli sa pola tuceta golova iz Bačke Topole kući.

Od prve sekunde izabranici Radovana Krivokapica su kao osice krenule prema golu gostiju sto se isplatilo već na samom startu utakmice. U 3. minutu u stopostotnoj šansi našao se mladi Djokić ali je odbrana gostiju u poslednjem trenutku izbacila loptu u korner, a taj korner je doneo i vodjstvo domaćem timu. Udarac iz ugla izveo je Siladji, a Milić zaplivao kroz vazduh zahvatio loptu glavom i zatresao mrezu gostiju. Ekipa Radničkog za 90 minuta igre je zapretila samo u 15. minutu kada je kapiten gostiju Josimov iz slobodnog udarca sa blizu 30 metara šutirao u levi gornji ugao ali je golman domaćih Jorgić sjajnom paradom ukrotio njegov udarac. U prvom poluvremenu vredna pomena je i akcija domaćih iz 35. minuta kada je Milić centrirao sa leve strane, a Siladji iz prve silovito šutirao i pogodio golmana gostiju Petrovića.

-m_0001_krivokapic
Jakša Krivokapić (TSC)

U drugom poluvremenu još bolja, agilnija i raznovrsnija igra domaćeg sastava. U 47. minutu šut Rahića golman Petrović krajnjim naporom izbacuje u korner, a u 65. minutu Rahić ne koristi neodlučnost gostujućeg golmana. Samo dva minuta kasnije kapiten Todorović sjajno upošljava Šicara koji je tek kročio na teren, ovaj silovito šutira sa ivice kaznenog prostora, a golman Petrović po ko zna koji put sjajnom paradom spašava svoj tim. Posle školski odigranog kontranapada po desnoj strani Siladji centrira po zemlji, na pravom mestu našao se Dejan Rahić koji šalje loptu u mrežu Mitrovčana za 2:0, a igrao se 70 minut. U samom finišu utakmice dva minuta pre kraja najlepša akcija domaćih u brazilskom stilu, a akteri su bili bačkotopolski rezervisti. TSC-in vunderkind Jakša Krivokapić petom upošljava Šicara koji šalje loptu pored istrčalog i nemoćnog golmana Petrovića za 3:0.

Fudbaleri TSC-a u narednom kolu gostuju u Pančevu ekipi Železničara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *