TSC PORAŽEN OD ZVEZDE!

U 25. kolu LLT Super lige Srbije TSC je u Senti ugostio ekipu šampiona Srbije, Crvenu zvezdu. Prošle sezone je tim iz Bačke Topole pobedio na ovom terenu sa 2:1. 

 

 

 

U redovima domaćina izostao je Antonić, te je njegovo mesto zauzeo Damjanović kojem je ovo bio i debi u redovima TSC. Crvena zvezda je izašla u najjačem sastavu.

 

Na početku utakmice domaći su pokušavali da iznenade fudbalere Crvene zvezde visokim presingom. Prvu pravu priliku imali su igrači TSC u 16. minutu, kada je Petković nakon kornera šutirao glavom a odbrana gostiju izbila loptu sa linije. Ne prevelik broj šansi u prvih 25 minuta ali inicijativa TSC. U 31. tek prvi pravi pokušaj gostiju, Rodić je pokupio centaršut Gajića i šutirao ka golu Filipovića ali je lopta zakačila odbranu domaćih i završila u korneru. Tri minuta kasnije Ivanić se našao u izglednoj šansi i šutirao iznad gola. Veljko Nikolić je šutirao jako pod prečku u 37. a Filipović je fenomenalnom odbranom sprečio pogodak. Nenad Lukić je pokušao u 41. da iz volej udarca savlada Borjana, ipak golman Crvene zvezde hvata loptu. Ben je pokušao da pronađe saigrača glavom u 44. Petković glavom izbija loptu u korner. Prvo poluvreme bez golova.

 

Trener gostiju izvršio je tri izmene na poluvremenu. Ušli su Kanga, Pavkov i Srnić. Izašli su Petrović, Nikolić i Katai. Zvezda je do prednosti došla  u 54. minutu. Pavkov je glavom skrenuo loptu u mrežu nakon centaršuta sa leve strane. U 57. minutu Gajić je oborio Zeca i sudija Simović je pokazao na belu tačku. Gajić je dobio direktan crveni karton. Lukić je bio precizan sa bele tačke i doneo izjednačenje TSC. Ponovo penal ali sa druge strane, u 67. minutu oboren je Ivanić, uz oštre proteste domaćih koji su smatrali da kontakta nije bilo. Tomanović je isključen nakon protesta, dok je Filipović dobio žuti karton. Kanga je šutirao, Filipović pogodio stranu, međutim lopta je završila u mreži. Malo kasnije Pavkov postiže drugi pogodak i povećava prednost Crvene zvezde. Gobeljić je prošao po desnoj strani i centrirao a Kanga je šutirao jako iznad gola, minut 80. Pavkov je imao još jednu izglednu šansu, ali mreže su mirovale. Na kraju 1:3.

TSC u narednom kolu gostuje ekipi Radničkog u Nišu.

 

 

 

Sastavi:

Sudije: Novak Simović, Nikola Đorović, Miloš Simović, Nenad Minaković

Žuti kartoni: Damjanović, Zec, Đakovac, Tomanović, Filipović (TSC)

Crveni kartoni: Tomanović (TSC), Gajić (Crvena zvezda)

TSC: Filipović, Petković, Petrović, Damjanović, Babić, Tomanović, Banjac (Milićević), Đakovac (Tomašević), Stanojev (Tumbasević), Zec, Lukić (Ratkov)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Rodić (Gobeljić), Degenek, Milunović, Katai (Pavkov), Ivanić, Sanogo, Petrović (Petrović), Nikolić (Srnić), Ben El Fardu

 

Vanja Uzelac

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *