TSC poražen od Radnika!

Nakon odloženog meča u prethodnom kolu, igrači TSC iz Bačke Topole dočekali su u 18. kolu LLT Super lige Radnik iz Surdulice. Nakon gola u prvom poluvremenu usledio je pad igre i još jedan poraz kod kuće.

 

Meč rivala iz prethodne sezone.

 

 

Zbog problema sa povredama i virusom korona, Zoltan Sabo izveo je kombinovani sastav. Saša Tomanović je igrao na mestu štopera, Đuro Zec desnog beka. Izostali su Petković, Babić, Antonić iz odbrane. Napad je predvodio mladi Dostanić, letošnje pojačanje iz Ajaksa.

 

Gosti su bili konkretniji i stvarali više šansi. Već u 7. minutu Mitošević pokušava nakon odbrane Filipovića ali je neprecizan. U sledećem napadu Banjac kod domaćih preti, lopta ide iznad gola. Kapiten domaćih Tomanović glavom šalje loptu preko prečke u 13. minutu, nakon kornera. U 20. napadač Radnika i trenutno najbolji strelac prvenstva, Milan Makarić, dobija loptu u prostor sa svoje polovine, izlazi sam na Filipovića koji skraćuje ugao i brani njegov šut. Milićević je probao kod domaćih, dosta slab šut. Nakon pola sata igre ponovo je Milićević bio u prilici, ali loptu hvata golman gostiju Kostić. Kapiten tima iz Surdulice, Đorđević, zapretio je malo nakon toga. Tomanović namešta loptu na nekih 20 metara od gola Radnika, i šutira iznad gola nakon slobodnog udarca. U 39. Duronjić centrira sa leve strane, Tomanović kači loptu koju vrhovima pristiju izbija Kostić. Nakon povratne lopte u kazneni prostor najbolje se snalazi napadač Dostanić i postiže svoj prvi gol za TSC. Na pauzu se otišlo sa prednošću domaćina.

 

Mogli su igrači TSC da postignu i drugi pogodak već u prvom minutu drugog poluvremena da je Banjac bio brži i ispratio prodor Borka Duronjića. U 50. minutu viđen je prelep gol gostiju. Subotić je napravio slalom kroz odbranu domaćih i loptu zakucao u mrežu za izjednačenje. Dva minuta kasnije, Makarić je ponovo sam kao duh u šesnaestercu domaćih, ali je ponovo neprecizan i pogađa Filipovića. Gosti su stvarali šanse, a domaći pokušavali dugim loptama da pronađu svoje napadače. Bogdanovski je u 57. minutu zalomio Vargu i šutirao iskosa iznad gola. Zoltan Sabo vrši trostruku izmenu da osveži napad. Nenad Lukić u 67. minutu prima loptu u kaznenom prostoru i šalje je na peterac odakle Vasilije Đurić šutira iznad gola. Nakon toga, viđen je prelep kontra napad Radnika. Makarić ja na pola terena proigrao Bogdanovskog, ovaj vratio loptu do Makarića, a napad je okončao Vuk Mitošević koji je loptu gurnuo pored Filipovića. Gosti se povlače i TSC pokušava da izjednači. Ređale su se šanse ispred gola Kostića. Đurić je bio neprecizan dva puta, Silađu je nakon pasa Lukića levom nogom šutirao pored gola, dok je Lukić iz okreta zahvatio loptu ali ne dovoljno precizno. Zatim su usledila dva brza napada gostiju, prvo je Spasić pokušao da lobuje Filipovića a u poslednjem minutu nadoknade Balaž postiže autogol za konačnih 1:3.

 

Ovo je četvrti poraz TSC na domaćem terenu ove sezone u prvenstvu i osmi ukupno. Ekipa se nalazi na 12. mestu u prvenstvu. U narednom kolu u sredu gostuju Inđiji a zatim i Javoru u meču koji je trebalo da bude odigran prošlog vikenda. Nakon toga sledi zimska pauza.

 

LLT Super Liga Srbije 18. kolo

Gradski stadion u Senti

Sudije: Radaković Nikola, Živin Svetozar, Šutulović Milan, Đorđić Miloš

Žuti kartoni: Filipović, Tomanović, Petrović (TSC), Makarić, Danoski, Subotić (Radnik)

Strelci: Dostanić (TSC), Subotić, Mitošević, Balaž (a.g) (Radnik)

TSC: Filipović, Santrač (Ponjević), Varga, Tomanović (k), Milićević, Zec, Dostanić (Lukić), Banjac (Silađi), Stanojev (Đurić), Duronjić (Petrović), Balaž

Radnik: Kostić, Jokić, Bogdanovski (Stamenković), Makarić, Danoski (Spasić), Đorđević (k), Kričak, Subotić (Oreščanin), Stojanović, Jović, Mitošević

 

 

Vanja Uzelac

 

 

 

 

Jedan komentar

  1. Блу Дејвилс

    Falili su im plavi bećari, veliki je hendikep da nemaš vetar u ledja od takve ultras grupe. Hahahaha

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *