TSC OBEZBEDIO ISTORIJSKI PLASMAN U SUPER LIGU SRBIJE

U svojoj bogatoj fudbalskoj istoriji staroj više od jednog veka FK TSC je ostvario svoj najveći uspeh.

Naime tri kola pre kraja prvenstva 1. lige Srbije trijumfom u Beogradu nad ekipom Bežanije fudbaleri TSC-a su stekli nedostižnu prednost nad svojim rivalima i tako i matematički obezbedili plasman u Super ligu Srbije gde će po prvi put snage odmeravati za prvenstvene bodove protiv velikana našeg fudbala Crvene Zvezde, Partizana, Vojvodine i ostalih klubova naše elite.

Topolčani su vezali i 12-tu pobedu za redom slaveći protiv Bežanije sa 3:2,mada im je i bod bio dovoljan za istorijski podvig.Strelci za plavo-bele na ovom susretu su bili Lukić, Tomanović i Pinter, a vredelo bi istaći i golmana TSC-a Filipovića koji je odbranio jedanaesterac domaćem fudbaleru kod rezultata 2:1 za TSC.

Do kraja prvenstvene trke preostalo je da se odigraju još 3 kola.U sledećem na programu u subotu 27.04.2019. god. TSC na Gradskom stadionu u Senti dočekuju kragujevački Radnički 1923 a potom sledi još jedno gostovanje u Beogradu ekipi Sinđelića i na kraju 05.05. na zatvaranju sezone uslediće promocija novog superligaša u duelu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Autor:Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *