TSC bolji od Bačke Palanke!

U 23. kolu LLT Super lige Srbije, ekipa TSC iz Bačke Topole, savladala je OFK Bačku iz Bačke Palanke rezultatom 3:0. Iako je meč mogao poneti epitet derbija, viđena je dominacija domaćih.

 

 

U prethodnom meču ova dva rivala TSC je jedva izvukao bod u Bačkoj Palanci. Domaći su tada bili bolji i promašili su penal. Danas je situacija bila potpuno drugačija. Gosti nisu prikazali skoro ništa, dok je domaći tim vladao terenom. Kod TSC meč je propustio Tumbasević zbog isključenja u prethodnom kolu, pa je od starta zaigrao Milićević uz Banjca koji je zauzeo mesto Santrača. Gosti su došli predvođeni novim trenerom Vanićem i uz dosta značajnih promena u timu. Najviše muka odbrani Bačke je zadavao Jug Stanojev, koji je bio nerešiva enigma odbrane gostiju.

Prvu pravu priliku je imala ekipa Bačke, Ašćerić je primio loptu u prostoru i izašao sam pred golmana Filipovića. Ipak, šutirao je pravo u čuvara mreže TSC. U 18. minutu Nemanja Petrović je poslao centaršut sa leve strane a Jug Stanojev prelepo zahvatio loptu volej udarcem i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Sigurno će ovo biti najlepši gol kola. Branili su se domaći sve do 40. minuta, kada je Lukić poslao loptu na ivicu šesnaesterca odakle je Đuro Zec šalje u mrežu. Samo što su krenuli gosti sa polovine, Zec je ukrao loptu odbrani gostiju i izašao sam pred gol Bačke, te šutirao pored golmana Milojevića. Tada je na semaforu stajalo 3:0.

U drugom delu igre su domaći spustili tempo i držali posed lopte. Igrači Bačke su zapretili svega par puta, uz jednu pogođenu prečku. Svoj debi u TSC je imao Nemanja Tomašević, koji je pojačao redove tima iz Bačke Topole ove zime prešavši iz tuzlanske Slobode. Na kraju 3:0.

 

 

Zahvaljujući ovoj pobedi TSC ide na mesto broj 5, ima isto bodova kao Spartak uz bolju gol razliku. U narednom kolu će TSC gostovati ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu, a zatim u Sentu dolazi šampion Srbije, Crvena zvezda.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *