TRNOVIT PUT DO VAŽNE POBEDE TOPOLČANKE!

Košarkašice Topolčanke su veoma teškom mukom stigle do možda i ključne pobede u borbi za osvajanje šampionske titule na gostovanju u Beogradu protiv odlične mlade ekipe Rasa pred kojom je sigurno lepa perspektiva i budućnost.

Žuto – crne su tek nakon dodatnih 5 minuta slavile i upisale 15-tu recku rezultatom 81:76. U regularnom delu utakmica je završena rezultatom 71:71.

Zasigurno bila je ovo najteža utakmica koju su odigrale izabranice Dejana Šegrta u ovogodišnjem prvenstvu. Ništa nije funkcionisalo u igri našeg tima tokom prvog poluvremena. Bilo je mnogo problema i u fazi odbrane i u fazi napada. Loše građenje koša dovelo je do toga da poletne igračice Rasa posle skoka u napadu kažnjavaju naš tim iz drugog, pa čak u nekoliko navrata i iz trećeg puta. Takođe, tzv. ničije lopte kao po pravilu pripadale su domaćinu.

Sa druge strane i u napadu mučenje. Osim najboljeg tandema lige Radulović – Jokić nijedna igračica nije mogla da doprinese poenterskom učinku tako da su njih dve izmišljale poene i od 34 poena Topolčanke u prvih 20 minuta postigle 30. I pored tako loše igre Topolčanka je imala rezultatski zaostatak koji ih je održavao u životu, 39:34 za Ras.

Topolcanka
Foto: Si Studio Digital

Trener Šegrt sa razlogom je bio ljut, pa je na poluvremenu iskritikovao svoje igračice. Kritika je urodila plodom i mnogo bolje izdanje naših košarkašica u drugom poluvremenu. Vodila se velika, prava rovovska bitka na svakom delu terena. Odbrana je podignuta na najviši nivo, prštalo je na sve strane, a ton takvoj igri su davale pre svega Tadić, Radulović i Grahovac. Trojkom u poslednjoj sekundi treće deonice Slađane Radulović Topolčanka prvi put od početka utakmice stiže do izjednačenja.

U poslednjoj četvrtini u napadu Topolčanke pored Radulovićke i Jokićke počele su da pogađaju Tadićka i Savkovićka i Topolčanka je povela 5 razlike. Mlada ekipa Rasa nije odustala, pa je stigla do izjednačenja.

Tadić, Foto: Si Studio Digital

U poslednjih 14 sekundi obe ekipe su imale šansu da zabeleže pobedu. Prvo je Topolčanka prokockala svoju šansu kada je kapiten Radulović zajedno sa loptom nagazila aut liniju, a lopta pripala domaćem sastavu na 10 sekundi pre kraja. Dovoljno vremena da se organizuje dobar napad, ali na žalost Rasa zbunile su se domaće igračice, a tome je doprinela perfektna odbrana našeg tima.

U dodatnih 5 minuta iskustvo Topolčanke je bilo od presudnog značaja da se zabeleži do sada najznačajnija pobeda u prvenstvu. Presudila su dva dalekometna hica snajpera žuto – crnih Tamare Jokić.

Tamara Jokić na kraju ubacila je 31 poen, imala 11 skokova i 7 asistencija, dok je kapiten Slađana Radulović postigla 30 poena i pri tome upisala 11 asistencija. Značajan doprinos važnoj pobedi dale su i Jelena Tadić i Isidora Savković koje su imale identičan učinak od 9 postignutih poena i 11 skokova.

Savković, Foto: Si Studio Digital

U odličnoj ekipi Rasa izdvojile su se Marta Bajić sa 24 i Iva Tanjević sa 20 ubačenih poena.

Nakon spektakla u sredu kada Topolčanka u okviru četvrtfinala Kupa Srbije dočekuje Crvenu Zvezdu izabranice Dejana Šegrta već u nedelju 26. februara očekuje još jedan veliki izazov kada će ugostiti još jednog kandidata u borbi za vrh i plasman u Prvu ligu ekipu Rudara iz Bora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *