TRIJUMFOM OKONČAN USPEŠAN PRVI DEO SEZONE

Slavilo se sinoć u sali OŠ “ Čaki Lajoš „. Kako i nebi Topolčanka je savladala u derbiju kola i jednom od derbija celog prvenstva velikog rivala, dojučerašnjeg prvoligaša subotički Spartak sa 70:65 u utakmici koja je opravdala očekivanja i zadovoljila mnogobrojni auditorijum u sali.


Bačkotopolčani su se ponovo odazvali pozivu i još jednom pokazali i dokazali veliku ljubav i odanost prema klubu.Tribine sale OŠ „Čaki Lajoš “ skoro ispunjene do poslednjeg mesta,velika energija je poslata dole na teren devojkama. Velika borba se vodila tokom svih 40 minuta,a mnogobrojna publika je bila vetar u leđa, šesti igrač i oni su takođe dali veliki doprinos u možda i najznačajnijoj pobedi u dosadašnjem prvenstvu.

Ovom utakmicom je ujedno i spuštena zavesa na prvi deo prvenstva.Topolčanka je u 11 odigranih kola ostvarila impresivan učinak zabeleživši 10 pobeda i samo 1 poraz.To našu ekipu svrstava na deobu prvog mesta sa novosadskim ŽKA.Ono što je još važnije Topolčanka je ovim trijumfom nad Spartakom ostavila rivala iz Subotice i Slogu iz Požege dve pobede iza.

Imao je trener Šegrt kadrovskih problema pred najvažniji meč u ovoj polusezoni.Tri veoma bitne igračice za igru našeg tima Radulović, Curaković i Tadić bile su bolesne i nisu odradile poslednja dva treninga,ali su prve dve stegle zube, odigrale na izuzetno visokom nivou,dok Jelena Tadić nije uspela da se oporavi,ali je bila uz ekipu na klupi i dala podršku svojim saigračicama.

Bila je ovo timska pobeda žuto – crnih.Presudila je veća želja naših devojaka da se ubeleži pobeda,a skok je možda i bio ključ uspeha, naročito u napadu,gde je naš tim zabeležio 23 ofanzivna skoka u odnosu na Spartakovih 10.Ukupno je Topolčanka imala čak 15 skokova više u odnosu na rivala (47:32).

Izabranice Dejana Šegrta su u finišu prve četvrtine stekle komotnu prednost 21:12 i nju održavali tokom cele utakmice jednom pametnom i strpljivom igrom.Spartak je u nekoliko navrata zapretio, ali su Sonja Zorić i Tamara Jokić uvek kada je to bilo najpotrebnije dalekometnim hicima van linije 6,75 odbijale napade gošći ne dozvolivši ni u jednom trenutku da Spartak makar stigne do izjednačenja.

I pored bolesti Slađana Radulović je odigrala svih 40 minuta bez izmene, bila najzapaženiji akter derbija sa 20 postignutih poena i 10 skokova.Svesrdnu pomoć imala je u Tamari Jokić koja je postigla 15 poena i zabeležila 11 skokova i Ivani Curaković koja je takođe nastupila nedovoljno oporavljena,ali se žestoko borila,na parketu provela 34 minuta i upisala 11 poena.

Veliki doprinos su takođe dale Sonja Zorić sa svojim važnim trojkama, Danijela Grahovac, najnovije pojačanje Topolčanke upravo iz Spartaka Nikolina Vitomir koja je tu tek 10 dana,a ne treba zaboraviti i mlađanu Sofiju Repček.

U Spartaku najefikasnija je bila Isidora Savković sa 14 poena.Iskusna Dara Kovačević postigla je 12, a Nevena Krstajić 11 poena.
Sledi jednomesečna pauza u prvenstvu.Za trenera Šegrta i devojke nema odmora, nastavljaju sa radom do novogodišnjih i božićnih praznika kada će dobiti 10 – tak dana da odmore i napune baterije za nove izazove u narednoj godini.

Prvenstvo se nastavlja 15.01.2022. godine a Topolčanka će na svom terenu ugostiti ekipu Gimnazijalca iz Pirota sa kojim je naš tim u ove dve godine bitisanja u 2 ŽLS izgradio jedne lepe sportske odnose.Pre ovog duela naš tim očekuje i nastup u Kupu Srbije,a protivnik će biti novosadska ŽKA.

OKK Topolčanka se zahvaljuje svojim navijačima i simpatizerima kluba na nesebičnoj podršci tokom sezone i nada se da će tako biti i u nastavku prvenstva.
Ujedno rukovodstvo kluba,treneri i igračice svim našim sugrađanima žele sretne novogodišnje i božićne praznike.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *