TOPOLČANKI PRIPAO DERBI

Topolčanka na početku sezone ne pruža briljantne partije od prošle godine, ali beleži pobede.I četvrta recka je upisana,a protivnik arhiviran.

U derbiju 4.kola 2 ŽLS Topolčanka je dočekala ekipu Mileševke iz Prijepolja predvođena najboljom igračicom lige, prošlosezonskim MVP Natašom Bučevac i na kraju slavila rezultatom 61:53.
Žuto – crne su dobro otvorile utakmicu, povele 5:0,ali su Prijepoljčanke brzo konsolidovale svoje redove i prvu deonicu rešile u svoju korist rezultatom 16:13.Do poluvremena Topolčanka je pre svega zahvaljujući Tamari Jokić i Slađani Radulović preokrenula tok igre i rezultat u svoju korist i na poluvreme otišla sa prednošću od 29:23.

U 2.poluvremenu Topolčanka je podigla svoju igru na viši nivo i u par navrata stekla dvocifrenu prednost (10 – 12 poena),ali je uporna ekipa Mileševke predvođena ponovo sjajnom Bučevac nije se predavala do samog kraja i stalno disala za vratom domaćim košarkašicama.

Na kraju jako važna pobeda za izabranice Dejana Šegrta koje su burno proslavile sa navijačima koji su im tokom celog susreta pružali značajnu podršku sa tribina i bili im šesti igrač.
Junakinja pobede Topolčanke u ovom susretu bila je Tamara Jokić koja je ubacila 27 poena,a njoj uz rame bila je Slađana Radulović koja je sjajno organizovala igru našeg tima,a pri tome i ubacila 17 poena. Kod gošći neprikosnovena već spomenuta Nataša Bučevac koja je ubacila 31 poen.

U narednom kolu košarkašice Topolčanke očekuje novi izazov.Novi derbi, gostovanje u Beogradu ekipi Radničkog,još jednoj ekipi koja gaji visoke ambicije u ovogodišnjem prvenstvu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *