Topolčanka upalila motore

Sinoć je trener Šegrt sa svojim pomoćnicima Hinićem i Markovićem obavio prozivku svojih igračica za novu sezonu i odradio prvi trening.

Pre samog početka igračice i stručni štab je pozdravio novi predsednik kluba Goran Ivanišević i nove članice UO legende bačkotopolske ženske košarke Gordana Cerna i Đerđi Krmar. Sve igračice koje su sa uspehom nastupale u prošloj sezoni su ostale na okupu, a agilna uprava na čelu sa predsednikom Ivaniševićem obezbedila je još dva pojačanja sa kojima će Topolčanka biti ponovo među najvećim favoritima za sam vrh prvenstvene tabele i osvajanja prvog mesta što su im i neskrivene ambicije.

To je želja svih u klubu od ambiciozne nove uprave do devojaka i stručnog štaba da se Topolčanka posle skoro tri decenije vrati u elitu srpske ženske košarke gde joj po tradiciji i gradu koji voli i poznaje ovaj sport i gde ubedljivo ima najviše publike to mesto i pripada.

Što se tiče pojačanja radi se o Mileni Laković, iskusnoj i proverenoj prvoligaškoj igračici koja je u prošloj sezoni nastupala za polufinalistu play – offa prvenstva Srbije ekipu Kraljeva, a koja takođe poseduje i internacionalno iskustvo.

Drugo pojačanje je mlada Dunja Zorić koja je prošle sezone nastupala za ekipu Stare Pazove.

Ekipu je jedino napustila Ivana Curaković koja je prešla u redove prvoligaša ekipu Radivoj Korać.

Trener Dejan Šegrt izneo je plan šta ekipu očekuje do starta prvenstvene trke: „Krećemo sa pripremama. Na samom početku moram da istaknem da sam zadovoljan što je ceo tim od prošle sezone izuzev Ivane Curaković ostao na okupu uz dva pojačanja koja su pristigla. Kao nagradu čast da trenira sa prvom ekipom dobila je najmlađa 12-godišnja Mila Tadić pred kojom je svetla budućnost i siguran sam blistava košarkaška karijera. Dugujem zahvalnost upravi kluba na ukazanom poverenju. Nadam se uspešnim pripremama i da nas zaobiđu povrede, a da će se ekipa dobro spremiti za start prvenstva koje treba da počne 9. oktobra. Pripreme ćemo obaviti u našem gradu, sali OŠ “ Čaki Lajoš „, dok u septembru planiram odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, a za nekoliko dana ćemo i definisati ko će nam biti protivnici.“

Na adresu kluba stigao je poziv iz Kečkemeta za međunarodni turnir koji će se održati 17 i 18 septembra, a Topolčanka je potvrdila svoje učešće.

 

Jedan komentar

  1. Pod obavezom dovođenje još jedne igračice na visokim pozicijama, teško je da se igra sa dve visoke igračice. Veliki pozdrav za ceo klub i velika podrška za sve zaposlene u klubu i da se zajedno radujemo na kraju sezone.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *