Topolčanka slavila u derbiju

U 2.kolu play off-a 1.ŽRL košarkašice Topolčanke gostovale su u derbi susretu ekipi Stare Pazove i zabeležile pobedu 62:58.

Od prvog minuta znalo se da će ovo biti pravi „rat“ obeju ekipa u borbi za B ligu. Domaće su bolje otvorile meč, ubacile otvorene šuteve, da bi se Topolčanka nakon tajm-auta trenera Šegrta trgla i nametnula svoj stil igre i rešila prvu deonicu u svoju korist 21:17.

Druga četvrtina protekla je u izjednačenoj igri. Pazova na poluvreme odlazi rezultatom 29:28. Početak treće deonice protiče u znaku Topolčanke koja pravi +9, ali domaće brzo vraćaju utakmicu u egal i na +3 odlaze pred poslednju četvrtinu (48:45).

Nakon velike borbe i koševa na obe strane, domaće dolaze na +5 samo 2 minuta pre kraja, i onda kada su svi pomislili da je derbi meč završen, Sonja Zorić sa dve trojke u 30 sekundi dovodi Topolčanku u vođstvo. Domaće su nakon ishitrenih šuteva pokušale da vrate utakmicu u svoju korist, medjutim poeni kapitena Jelene Zorić i sigurna izvodjenja slobodnih bacanja Cvetkovićeve donose Topolčanki pobedu, veliku pobedu u derbiju i lidersku poziciju.

Sve devojke vredne su pomena, uživanje je bilo gledati bačkotopolske žuto-crne kako se bore za pobedu. Trener Šegrt čestitao je svojim devojkama i protivniku: „Čestitam mojim devojkama, izgarale su za pobedu, ispoštovale dogovor iz svlačionice i zasluženo slavimo. Dan-dva slavimo i okrećemo se sledećoj utakmici. Prvenstvo još nije gotovo. Čestitam ekipi Stare Pazove i koleginici Renati Mužević na borbi i fer i sportskom nadmetanju.“

TOPOLČANKA: Kličković, Pajic 4, Cvetković 7, Zorić S. 23 (7 trojki), Stošić 3, Zorić J. 17, Cerovina, Smiljanić 8, Ivetić, Krasić, Belada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *