TOPOLČANKA SLAVILA I PROTIV SRBOBRANA

Košarkašice Topolčanke su u okviru 4. kola 2. ŽLS dočekale komšinice iz Srbobrana i nakon jedne lepe utakmice zabeležile novu pobedu u još jednom prekrasnom ambijentu koju su priredili najivači na tribinama sale OŠ „Čaki Lajoš“. Rezultat na kraju je bio 86 : 73 za naš tim.

Foto: Si Studio Digital

Ekipa Srbobrana se dobro pripremila za ovaj susret i tokom većeg dela utakmice bila ravnopravan rival našim devojkama. Drugog poluvremena, tj treća četvrtina bila najbolja naših košarkašica kada je i prelomljena utakmica i sada se sa pravom može reći da je ovo „Topolčankina četvrtina“.

Žuto-crne su nešto slabije odigrale prvo poluvreme naročito u fazi odbrane. Dozvolile su protivniku dosta laganih poena iz reketa, a Srbobranke su bile bolje i u skoku pod koševima gde su iz drugog, pa čak i trećeg pokušaja stizale do poena. I pored toga Topolčanka je početkom druge četvrtine stvorila dvocifrenu prednost, ali je Srbobran u finišu prvog poluvremena uspeo da smanji razliku i da se na poluvreme ode sa rezultatom 42 : 38 za naš tim.

U nastavku susreta naše devojke izgledale su mnogo bolje na terenu i ličile na tim iz prethodne tri utakmice. Zatvoreni su svi prilazi košu, odbrana pojačana na ivici faul, što je na drugoj strani prouzrokovalo bržu igru u napadu sa dosta polukontri i kontri i dosta lepih i atraktivnih poteza i koševa. Na kraju trećeg perioda rezultat je glasio 69 : 56, a Topolčanka je sigurnom igrom u poslednjoj četvrtini privela utakmicu kraju za još jedan trijumf u nizu.

Topolčanku su do nove pobede odvele Slađana Radulović koja je postigla 23 poena, a pritome imala i 13 skokova i ako je plejmeker i Aleksandra Mužević koja je ubacila 20 poena. Vredne role u pobedničkom timu takodje su imale Tamara Jokić sa 15 poena i najnovije pojačanje Topolčanke Isidora Savković koja je ubacila 12 poena i pokazala je da će biti od ogromne koristi za ekipu u ostvarenju svojih ciljeva, a to je Prva liga.

Foto: Si Studio Digital

U ekipi Srbobrana trio Dunđerski-Curaković-Ćurčić je pruzio odličnu partiju i zaslužio aplauze objektivne bačkotopolske publike.

Topolčanka u narednom kolu gostuje u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu koju sa klupe predvodi legenda bačkotopolske ženske košarke Renata Mužević, a njena ćerka Aleksandra od ove sezone igra za naš tim. Biće to sigurno zanimljiv duel.

Foto: Si Studio Digital
 

2 komentara

  1. Čestitke piše se rezultat. Malo ostaje utisak da je domaćin olako ušao u meč .Direktor Medar opet na nivou, verujem da je ovakav stajling ubedio ove igračice da pojačaju ZKK Topolcanku .
    Idemo dalje!

     
  2. Nadamo se da ce nas gospodin Medar, nas savremeni „ZUNGULL “ biti opet obucen na ninou .
    I da ce mo opet pobediti…Idemo do pobede u narednom mecu .

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *