TOPOLČANKA SILOVITA, PAO I RAS

Košarkašice Topolčanke se ne šale. Kako odmiče prvenstvo iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i suvereno vladaju karavanom 2. ŽLS, čvrsto drže lidersku poziciju nakon šestog odigranog kola.

Devojke u žuto – crnim dresovima su u 6. kolu 2 ŽLS prosto zbrisale sa parketa ekipu Rasa iz Beograda savladavši ih ubedljivo sa 97:58 u još jednom fenomenalnom ambijentu sale OŠ „Čaki Lajoš“ koju samo bačkotopolska publika zna da priredi.

Ono što najviše raduje je da iz nedelje u nedelju tribine su sve punije, ljudi porodično dolaze na utakmice, mnogo dece što raduje sve ljude iz kluba, a naravno i same igračice koje im se odužuju na pravi način, dosadašnjim sjajnim igrama i pobedama.

Topolčanka je odigrala svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem toku prvenstva, ako izuzmemo prvih 6-7 minuta kada su Beograđanke donekle i parirale raspoloženim domaćim igračicama i imale blagu prednost. Potom se upalila žuto – crna mašina i počela da melje protivnika. Na poluvremenu 47:34 za naš tim.

U drugom poluvremenu još jače su krenule izabranice Dejana Šegrta. Ulaskom Jelene Tadić odbrana je dovedena do perfekcije, laki poeni iz kontri i polukontri, atraktivni i lepi potezi i za tili čas razlika je otišla na preko 30.

Trener Šegrt je svim igračicama koje su bile u protokolu za ovaj meč ukazao priliku i sve su je oberučke prihvatile i iskoristile. Zaista nije bilo slabog mesta u našem timu. Tandem Radulović – Jokić ponovo nezaustavljiv. Slađana Radulović postigla je 25, a Tamara Jokić 24 poena.

Foto: Si Studio Digital

U ekipi Rasa najbolja, iako je ušla u petu deceniju života, Jelena Maksimović Jevđenijević (1982. godište ) je postigla 17 poena za svoj tim. Ponovo lep gest bačkotopolske publike i dokaz da se razumeju u košarku je kada su prilikom izlaska sa terena ove veteranke zbog 5 ličnih grešaka, gromoglasnim aplauzom ispratili na klupu, a ona im takođe uzvratila aplauz.

Zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za EP uslediće dvonedeljna pauza u prvenstvu 2 ŽLS.

Košarkašice Topolčanke u narednom kolu gostovaće u Boru ekipi Rudara i to će biti prvi teži rival u kratkom periodu sa kojim će se sastati naše košarkašice.

 

5 komentara

  1. El grande direktore

    Čestitke stručnom štabu i igračicama na borbi i zalaganju pre svega. Za sada se ne nazire koja ekipa može da ugrozi ovu segrtovu kaznenu ekspediciju. Svaka cast svima al posebno sportskom direktoru koji je uložio svoje znanje i iskustvo i doveo ove igračice i napravio tim za prvu ligu i to sve VOLONTERSKI radi bez banke iz ljubavi .
    Svaka cast!! Retko ko bi koristio svoje znanje i poznanstva bez naknade.

    Samo napred u nove pobede!!

    Direktore spremaj sponzora 1. liga dolazi uskoro!!!

     
  2. El grande direktore 2

    P.s. priča se da je direktor vodio sekretara na pregovore da šarmira igračice i olakša potpis

     
  3. Da li je moguće da celi sport u Backoj Topoli svodi na STRANE IGRACE a nase dece nema ni u fudbalu ni u kosarci jesu li to treneri-predstavnici klubovi GLADNI rezultata pa se onda cudite sto nema iz naseg grada talentovan igra a a samim tim ni gledalaca iz naseg grada Gospodo grdno gresite vide emo kad nestane novca ko ce vam braniti boje klubova iz B. Topole.

     
  4. El grande direktore

    Igranje u klubu koji hoće neke više ciljeve a ne samo učestvovanje ( evropske utakmice u fudbalu, ili ulazak u 1.ligu u kosarci posle xy godina ) ne ostvaruje se rođenjem u nekom mestu nego kvalitetom. Pitanje je da li trenutno kod nas ima neka devojka koja moze da igra u klubu koji se bori za ulazak u prvu ligu sem jedne koja je u zvezdi i sigurno se ne bi vratila i druge koja je preko u inostranstvu i takodje sumnjam da bi isla 2 koraka unazad ili neki momak koji ima kvalitet da igra u ekipi koja se bori za izlazak u Evropska takmicenja . Treba se opredeliti da li hoćete rezultat ili da igraju lokalni momci i devojke i opstinske i podrucne lige . Prebrojavanje krvnih zrnaca odakle je ko je davno izlaslo iz mode ni za Spartak ne nastupaju samo suboticani i slicno. A boje muskog KK kluba srcanije brane neki momci sa strane nego neki domaci .. uvek ce se neko naći da kritikuje rad uspešnog sportskog direktora a pitanje je da li bi ovaj ženski klub i postojao ove sezone da ova uprava sa sportskim direktorom nije ušla u klub i da su se ugasili niko se ne bi oglasio samo mi bili srećni i zadovoljni neki bivši funkcioneri ili treneri što ipak i neko drugi nije uspeo kao i oni.

    Podrška sportskom direktoru!!
    Pozdrav.

     
  5. Sve cestitke na pobedi.Ekipa Rasa zaista pojma nema ….
    Gledajuci utakmicu ,zaista Topolcanka je prohujala kroz Ras …Ima kvaliteta ali mislim i da treba imati i nekog iz Backe Topole ,kako i zenskom klubu tako mislim i na muski klub koji zaista nema smisla da nemamo ni jednog naseg kosarkasa iz BT .
    Gospodo trebalo je malo i ranije razmisljati o ovome sto je danas …
    Moramo pohvaliti naseg novog topolskog manekena Medara koji nas iz utakmice u utakmicu odusevljava stajlingom oblacenja …(novi Alen Delon)…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *