TOPOLČANKA RUTINSKI DO NOVIH BODOVA

Nakon prvog poraza u prvenstvu doživljenog prošle nedelje u Nišu košarkašice Topolčanke su se pobedom u 9. kolu 2. ŽLS nad ekipom Paraćina vratile na pobednički put.

Posle mesec dana neigranja na domaćem terenu žuto – crne su u ponovo lepom ambijentu sale OŠ „Čaki Lajoš“ bez većih problema savladale novajliju u ligi rezultatom 72:47.

Bio je ovo osmi trijumf naših košarkašica u dosadašnjem toku prvenstva. Lepo je Topolčanka otvorila susret i na samom početku povela 7:0, jasno stavila protivniku do znanja ko je favorit u ovom duelu i ko se pita. Na poluvremenu 39:26 za naš tim, ali trener Šegrt nije bio zadovoljan igrom nekih svojih igračica, pa im je uputio zamerke u svlačionici za vreme pauze između dva poluvremena.

U drugom poluvremenu trener Šegrt je veću šansu dao mlađim igračicama i pružio im veću minutažu pre svega Anđeli Korici i mlađanoj Teodori Marčeti koja je sigurno budućnost bačkotopolske ženske košarke.

Teodora Marčeta, Foto: Si Studio Digital

Svoje dve glavne uzdanice Slađanu Radulović i Tamaru Jokić je odmarao za iskušenje koje ih očekuje već u sredu protiv uvek neugodne Mileševke u Prijepolju u vanrednom kolu.

I druga postava Topolčanke je bila bolja od svojih protivnica, a na kraju još jedna sigurna pobeda našeg tima uz konstataciju da su sve četiri četvrtine pripale našim devojkama. Iako su na terenu provele po 25 minuta tandem Radulović – Jokić bio je najefikasniji. Tamara Jokić je ubacila 21 poen, a Slađana Radulović 19 uz 7 upisanih asistencija.

Nebi bilo pošteno a ne spomenuti i večerašnja dobra izdanja Isidore Savković koja je ostvarila dubl – dubl (13 poena i 10 skokova) i Jelene Tadić koja je odlično zamenila Radulovićku na poziciji plejmejkera i imala nekoliko sjajnih proigravanja prema svojim saigračicama kao i 6 skokova.

Jelena Tadić, Foto: Si Studio Digital

Topolčanka već u sredu u vanrednom kolu gostuje u Prijepolju ekipi Mileševke u utakmici od velikog značaja, a potom će uslediti dve utakmice na domaćem terenu pre nego se spusti zavesa na prvi, moramo priznati, uspešan deo sezone našeg tima.

U narednu nedelju Topolčanka će ugostiti ekipu Ljubovije, a početak utakmice je zakazan za 18 h.

 

2 komentara

  1. Rutinski odrađeno nosioci odmorili i spremni su za sredu za veliki uspeh i pobedu u dalekom Prijepolju. Napokon da direktor ne sedi na klupi nije ni čudo da sudije i delegati medjusobom komentarisu da ga ne mogu gledati i ici na pice sa njim. Preporuka za stručni štab bez sportskog direktora idite na važno gostovanje i overu jesenje titule. A direktor nek u miru i tisiini radi na organizaciji priprema i dovodjenju pojacanja i obnovi jesenje i zimske kolekcije ŠULJA .Osveženje je kad ga nema na klupi.

    Hrabro i bez pritiska do nove pobede!!!!

     
  2. Goran Medar najvise fali treneru,oni se poznaju u dusu i njegov savet je zlata vredan Dejanu. Svaka cast za devojke. Molim precednika kluba da se sportskom direktoru poradi na stajlingu. Kada se vrati sa godisnjeg odmora da zablista punim sjajem!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *