Topolčanka osvojila 2. mesto na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Košarkašice Topolčanke učestvovale su za vikend, 17. i 18. septembra, na međunarodnom turniru u košarci u Kečkemetu u Mađarskoj i dve utakmice završile sa jednim porazom i jednom pobedom.

Prvu utakmicu na međunarodnom turniru izabranice trenera Dejana Šegrta igrale su sa ekipom KSE iz Rumunije i pretrpele poraz. Prvoligaška ekipa Rumunije pobedila je rezultatom 81:60

Drugog dana međunarodnog turnira ekipa „Topolčanka“ zabeležila je pobedu protiv domaće ekipe Kečkemeta rezultatom 82:74 i tako osvojila drugo mesto. Najuspešnija je bila igračica Vitomir sa ubačenih 28 poena.

Trener Topolčanke Dejan Šegrt čestitao je devojkama za osvojeno drugo mesto na međunarodnom turniru i zahvalio se domaćinu na sjajnom gostoprimstvu.

„Bile su ovo dve jake provere za naš tim koje su poslužile da se ekipa što bolje pripremi za predstojeću sezonu. Devojke su odigrale dve izuzetno teške utakmice protiv ekipa iz Mađarske i Rumunije i možemo da budemo zadovoljni svojim učešćem na turniru. Radićemo na uočenim nedostacima kako bi spremni dočekali početak prvenstva“, rekao je trener žuto-crnih Dejan Šegrt.

Višestruki prvak Srbije Crvena Zvezda uputila je poziv Topolčanki da odigraju pripremnu utakmicu u Beogradu. „Ovo je za naš klub velika čast i poziv koji se ne odbija. Naše devojke očekuje još jedan izazov koji su rado prihvatile. Daćemo sve od sebe da protivniku pružimo dobru i borbenu igru“, izjavio je trener Dejan i istakao da je utakmica zakazana za sredu, 21. septembra sa početkom u 18.30.

Topolčanka igra Drugu ligu Srbije i jedan je od glavnih konkurenata za ulazak u najviši rang lige Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *