Topolčanka jedina bez poraza!

Topolčanka je jedini tim u 2 ŽLS koja nije osetila gorčinu poraza u ovogodišnjem prvenstvu. Preskočena je peta prepreka Radnički sa Crvenog krsta kojeg su naše devojke sasvim zasluženo savladale rezultatom 69:57 i tako se osamile na liderskoj poziciji prvenstvene tabele.

Bila je ovo jedna teška, iscrpljujuća i zahtevna utakmica za izabranice Dejana Šegrta, međutim naš tim je dao sve što je imao u ovom meču da bi se nastavio pobednički niz.

Igrale su se čvrste odbrane u 1. poluvremenu na obe strane što je rezultiralo malim brojem postignutih koševa. Ipak Topolčanka znatno bolja, stabilnija i kvalitetnija od protivnika naročito u šutu spolja koji ih je sasvim solidno služio u ovom meču. Na poluvremenu Topolčanka je vodila sa 34:25.

Početak 2. poluvremena doneo je haotičnu i nepreciznu igru oba tima gde je za 6 minuta igre rezultat glasio 5:2 za naš tim, a kraj 3.deonice završio se rezultatom 12:11.

Početak poslednjeg kvartala u potpunosti pripada Topolčanki koja ubacuje u petu brzinu i za tili čas pravi 19 razlike u svoju korist i time rešava pitanje pobednika ovog susreta. Beograđankama je samo uspelo da u nastavku meča ublaže svoj poraz.

Ponovo je najefikasnija u našem timu bila Tamara Jokić koja je ubacila 22 poena,ali bi trebalo pohvaliti i sve ostale devojke koje su dale veliki doprinos da se zabeleži moramo istaći pre svega vredna timska pobeda na gostovanju u Beogradu.

Topolčanku u subotu 06.11.2021. očekuje i treći derbi u nizu. Dočekuje dojučerašnjeg prvoligaša novosadsku ŽKA koja zajedno sa Spartakom i Slogom iz Požege iz 5 odigranih utakmica ima 4 pobede i 1 poraz. Utakmica počinje u 18 h u sali OŠ „Čaki Lajoš“, a devojke Topolčanke svojim dosadašnjim prikazanim igrama sigurno zaslužuju pune tribine i podršku naših sugrađana.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *