Topolčanka ide kući pevajući iz Prijepolja

Ispostavio se kao pravi potez uprave kluba da košarkašice Topolčanke krenu put Prijepolja dan ranije na veoma važan megdan protiv rivala koji je do ovog susreta takođe gajio prvoligaške ambicije.

Izabranice Dejana Šegrta su u okviru 19.kola 2 ŽLS u zaista jednoj fenomenalnoj košarkaškoj predstavi savladale ekipu Mileševke sa 89:85 i tako zadržale lidersku poziciju tri kola pre kraja.

Topolčanke su tokom većeg dela susreta igrale sjajno, kontrolisale igru i rezultat,da bi ekipa Mileševke u poslednjoj četvrtini pre svega zahvaljujući šutu za 3 poena (9 ubačenih trojki u 4.četvrtini) učinila finiš utakmice neizvesnim.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri oba rivala,ali su naše igračice rešile ovaj period igre u svoju korist rezultatom 19:17. Odlična igra žuto – crnih na početku drugog kvartala. Zatvorile su naše košarkašice prilaz svom košu, podigle nivo odbrane na najviši mogući nivo, dok domaće igračice na drugoj strani nisu imali rešenja da zaustave centarski par Jelena Zorić – Danijela Grahovac. Mučila se Mileševka, za 6 ipo minuta igre ubacila je svega 2 poena, dok je Topolčanka igrala raznovrsno u napadu i stekla je 16 poena viška – 35:19. Do poluvremena domaćin je nekako ipak uspeo da dođe do kakve takve igre, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Topolčanke od 37:26.

Treba napomenuti i to da su naše košarkašice u prvih 20 minuta igre potpuno neutralisale najbolju domaću igračicu i najbolju igračicu lige Natašu Bučevac koja je u 1.poluvremenu ubacila svega 9 poena.

I u 2.poluvreme Topolčanka kreće snažno i silovito, sjajan šut za 3 poena i naše devojke ostvaruju najveću prednost u ovoj utakmici +20 (56:36). U tim trenutcima budi se najbolja domaća igračica Bučevac, pa je Mileševka do kraja treće četvrtine uspela da vrati deficit koji je bio na poluvremenu – 60:49.
Oba tima odigrala su poslednjih 10 minuta izvanredno na kojim bi mogli da im pozavide i kolege košarkaši. Čak 65 ubačenih koševa (35:29 za Mileševku). Domaći tim je postigao čak 9 trojki i u posljednji minut stigle na samo 4 poena zaostatka. Naše devojke nisu gubile glavu, pa je ponovo iskusna Slađana Radulović breme tereta preuzela na sebe i sa sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u poslednjih 60 sekundi donela dragocen trijumf svom timu, koje su devojke znale pošteno da proslave na samo njima svojstven način.

Ponovo je Topolčanka imala četiri dvocifrene igračice u svojim redovima.
Slađana Radulović je bila najefikasnija sa 26 poena uz 15 asistencija, Jelena Zorić je ubacila 23 poena uz 22 uhvaćene lopte (indeks korisnosti 46), Sonja Zorić 17 poena (5 trojki) i Danijela Grahovac je postigla 16 poena. U ekipi Mileševke najefikasnija Nataša Bučevac koja je do kraja utakmice ipak nakupila 31 upisan poen, dok je dobru partiju pružila i Melanija Dragutinović koja je ubacila 17 poena (5 trojki).

U narednom kolu,u subotu 06.03.2021. godine Topolčanka u derbiju celog prvenstva dočekuju ekipu Vršca, koja sa našom ekipom zauzima vrh tabele uz identičan skor od 16 pobeda i 3 poraza. Pobednik ovog susreta će već jednom nogom kročiti u elitu ženske srpske košarkaške scene.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *