Topola – Stara Pazova 77:71

Košarkaši Topole su u 7.kolu Prve srpske lige – sever dočekali ekipu Stare Pazove i pobedili rezultatom 77:71. Topolčani su odigrali slabije nego na prethodnim susretima, ali je najvažnije da je zabeležen i peti tijumf u ovogodišnjem prvenstvu i da se tim učvrstio u vrhu tabele.

Uvodni deo utakmice je možda bio i preloman za ceo tok meča. Gosti iz Stare Pazove su na samom početku poveli sa 4:0, ali je usledila furiozna serija Topole od 13:0 i na semaforu je stajalo 13:4 za domaćina. Prvi period igre sasvim zasluženo pripao je domaćim košarkašima 20:10.
U drugom poluvremenu rastrzana igra Topole, promašeno je mnogo zicera ispod koša protivnika, ali je odbrana sasvim solidno funkcionisala. Na 1.30 minuta pre kraja poluvremenaekipa iz Stare Pazove došla je na zaostatak od samo 2 poena (27:25), ali mladi Turbić postiže trojku, zatim pogađa dva slobodna bacanja i kapiten Radović uz zvuk sirene pogađa za sigurnih i mirnih +9 na poluvremenu (34:25).
Tokom celog drugog poluvremena ekipa Topole je kontolisala tok meča. Konstantno je imala desetak poena prednosti, najveću prednost Topola je imala sredinom trećeg perioda igre +14 (51:37). Ekipa iz Stare Pazove se u nijednom trenutku utakmice nije predala, pa je na kraju doživela častan poraz na gostovanju u Bačkoj Topoli.
Kod Topole je vredno istaći da je čak desetorica igrača upisalo u listu strelaca (Hinić najefikasniji sa 14 poena, sledili su ga Prlja 12, Turbić 11 i Radović sa 9 poena). Kod gostiju su se istakli Mišić sa 19 i Miletić sa 18 postignutih koševa.
U narednom 8.kolu igra se derbi kola i to u Bačkoj Topoli. Još jedan pretendent za najviši plasman, ekipa Vrbasa gostovaće u sali OŠ „Čaki Lajoš“ u subotu 21.11.2015.godine u 19 časova.
Uprava kluba i igrači pozivaju sve svoje navijače i prijatelje kluba da ponovo dođu u velikom broju i pruže im neophodnu pomoć sa tribina u ovom veoma važnom susretu.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *