TIMSKA POBEDA NA OTVARANJU SEZONE

Košarkaši Topole su na najbolji mogući način započeli novu sezonu u Prvoj srpskoj ligi-sever. Na otvaranju nove sezone dočekali su ekipu Omladinca iz Novih Banovaca i zabeležili ubedljiu pobedu rezultatom 86:64.

Ne bi trebalo nikoga posebno izdvojiti od domaćih košarkaša, jer je ovo pre svega bila timska POBEDA. Trener Benčik je ukazao šansu svim 12 košarkaša i oni su funkcionisali kao švajcarski sat,disali kao jedan na terenu i na kraju trijumfovali što je probirljiva bačkotopolska publika znala da prepozna i nagradi ih burnim aplauzom nakon susreta.

Igrači Omladinca su bili ravnopravan rival domaćem sastavu na početku utakmice tj. u 1. četvrtini i na početku 2. poluvremena.Finiš 1. poluvremena i poslednja deonica su apsolutno pripali Topolčanima.

Najefikasniji kod Topole bio je Ognjen Prlja sa 17 poena,a pratili su ga Čeke i Kaćanski sa 12 poena,dok su u ekipi Omladinca Savić i Bošković ubacili po 20 poena.

I u narednoj utakmici košarkaši Topole igraće na svom terenu.U goste im dolazi ekipa Hajduka iz Kule koja u ovoj sezoni ima najviše ambicije,a to je osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang.Uvek su dueli ova dva tima privlačili veliku pažnju ljubitelja košarke gde se pobednik nije znao do samog kraja.Uzbuđenja sigurno neće izostati ni ovog puta,tako da se očekuje jedan pravi košarkaški derbi, praznik za oči i dušu, spektakl za pune tribine sale OŠ “ Čaki Lajoš „. Ovaj susret je na programu u petak 11.10.2019. god a početak je zakazan za 19 h i 30 min.
Za kraj da napomenemo da u pauzi između ova dva meča u prvenstvu košarkaše Topole očekuje utakmica u okviru Kupa Vojvodine u sredu 09.10.2019. god. Oni dočekuju ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja.Taj susret se igra takođe od 19 h i 30 min u sali OŠ “ Čaki Lajoš “ a trener Benčik će na ovom susretu šansu pružiti mlađim igračima, dok će iskusnije odmoriti da se što bolje pripreme za žestok duel koji ih očekuje u petak.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *