TIMSKA POBEDA KAO UKRAS ZA KRAJ KALENDARSKE GODINE

2020. godina ostaće upisana kao jedna od najuspješnijih u istoriji OKK Topolčanka. Da podsetimo naše košarkašice su se posle nekoliko neuspešnih pokušaja vratile na košarkašku mapu Srbije i izborile plasman u 2 ŽLS.Tu nisu stale.

Svi u klubu oduprave preko trenera pa sve do igračica pribojavali su se debitantskog nastupa u ovom rangu takmičenja i zacrtali sebi opstanak u ligi.Niko nije očekivao nakon startnog poraza da će trener tima Dejan Šegrt i njegove izabranice u narednih 11 utakmica upisati 10 pobeda i samo jedan poraz što je Topolčanku lansiralo na lidersko mesto 2 ŽLS nakon pola odigranog prvenstva.

Na krilima dobrih igara i rezultata kao i atmosfere koja vlada u klubu i među igračicama, žuto – crne su u okviru 13.kola 2 ŽLS otputovale u Pirot i zabeležile novu pobedu,ovog puta rezultatom 80:60.Bila je ovo pre svega timska pobeda,gde su sve devojke od onih najiskusnijih pa do onih najmlađih dale svoj pun doprinos, uprkos dugačkom putu od maltene 1000 km. Uticao je dugačak put na naše košarkašice pa su u 1.poluvremenu iako stekle 12 poena razlike to prokockale u finišu poluvremena gde su domaće uspele da uhvate rezultatski priključak.Topolčanka je na odlazak na veliki odmor ipak otišla sa prednošću od 33:30.

Treća četvrtina je bila ključna za konačan ishod utakmice.Topolčanka je pružila igru kakvu je pružala tokom većeg dela sezone, čvrsto u odbrani,a efikasno i atraktivno u napadu i tako prosto zbrisala protivnika sa terena oduzevši im i najmanju nadu da mogu da naprave iznenađenje u ovom susretu.Na kraju 3.perioda rezultat je bio 64:44 za naš tim.Do kraja utakmice Topolčanke su u laganom ritmu utakmicu privele kraju. Na ovoj utakmici blistao je centarski par Jelena Zorić (21 poen,16 skokova) i Danijela Grahovac koja je odigrala svoju najbolju utakmicu od kada je došla u naš klub i zabeležila 19 poena.Njih dve su zadavale veliku glavobolju domaćim igračicama i njihovom stručnom štabu.Organizator igre Slađana Radulović nije bila preterano pucački raspoložena iako je postigla na kraju 13 poena,ali je sjajno dirigovala igrom našeg tima i ponovo zabeležila dvocifreni broj asistencija – 13.Od najmlađih vredna pomena Anđela Korica koja je sjajno iskoristila svoje minute (6 poena,3 skoka i 1 blokada). Do kraja kalendarske godine izabranice Dejana Šegrta očekuje još jedan susret.Nagrada za sve do sada učinjeno, utakmica bez rezultatskog pritiska u Kupu Srbije gde će ugostiti najprijatnije iznenađenje srpske ženske košarke, ekipu Art basketa iz Beograda koja trenutno zauzima 3.poziciju na tabeli elitne srpske ženske košarkaške scene.

Za kraj reči trenera Dejana Šegrta : – Ušli smo u 2 ligu tiho,bez ikakve pompe sa minimalnim budžetom,bez ičije pomoći,bez generalnog sponzora,ali sa ogromnim srcem i željom da Bačku Topolu i klub predstavimo na pravi način.Ove devojke će obići veći deo Srbije, predstavljati Bačku Topolu u nekim gradovima gde ni ne znaju gde se naš grad nalazi,niti su čuli za njega.Ove devojke su jutros u 7 h krenule za Pirot,put dug 1000 km,tamo pobedile i opet tu Bačku Topolu predstavile u najlepšem mogućem svetlu.Ove devojke su lideri 2 ŽLS i ponosan sam na njih jer pored svojih privatnih obaveza i posla odvajaju svoje vreme i bore se bez pogovora. Ženska košarka u našem gradu je na pravom putu,stazi uspeha,Bačka Topolo probudi se. Ovaj veliki uspeh nije došao preko noći, uloženo je mnogo truda,zalaganja,odricanja,proliveni potoci znoja.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *