TEŽE DO POBEDE NEGO ŠTO TO REZULTAT GOVORI

Košarkaši Topole su zabeležili očekivanu pobedu na gostovanju u Srbobranu protiv fenjeraša ekipe Akademika u okviru 19. kola Prve srpske lige-sever.

Slavili su ubedljivo sa 101:73 ali mnogo teže su upisali nove bodove nego što to govori krajnji rezultat. Domaćin je uspešno parirao našim momcima pune tri četvrtine, da bi žilav otpor ekipe Akademika bio slomljen u poslednjih 10 minuta susreta. Izabranici Mikloša Benčika su dobro otvorili utakmicu sa 4 ubačene trojke i na samom startu stekli 10 poena prednosti. Međutim sredinom prvog perioda igre prilikom jednog doskoka povredio se kapiten Topolčana Topalov koji je izvrnuo zglob i sa bolnom grimasom na licu morao da napusti parket i nije se više vraćao u igru. Prvu četvrtinu ekipa Topole je rešila u svoju korist rezultatom 20:15. Do poluvremena Topola je u nekoliko navrata sticala 10 poena prednosti, ali žilavi domaćin je uvek uspevao da sustigne rivala, tako da su Topolčani na poluvremenu imali svega 5 poena viška (37:32).

Početak 2. poluvremena očajan za izabranike Mikloša Benčika koji je sredinom treće deonice igre bio primoran da pozove time-out jer je domaći tim poveo sa 45:43 i to je bilo jedino vođstvo Srbobranaca na ovom susretu. Saveti su urodili plodom i od tog trenutka plavo-beli su zaigrali mnogo bolje i angažovanije. Pružili su igru koja ih je krasila tokom većeg dela sezone i na kraju 3. četvrtine imali vođstvo od 61:52. U poslednjem kvartalu apsolutna dominacija Topole gde je za poslednjih 10 minuta igre sasula rivalu čak 40 koševa za na kraju ubedljivu pobedu.

U redovima Topolčana najefikasniji Radoš Vukolić i Ognjen Prlja sa 22 poena, trebalo bi istaći i odlične role mladog Čekea koji je ubacio 16 poena (4 trojke) i Đurana koji je bio odličan u 2. poluvremenu. Kod domaćih jedini vredan pomena Babić sa 25 ubačenih poena.
U narednom kolu košarkaši Topole dočekuju još jednog dužnika iz prvog dela sezone, ekipu Železničara iz Inđije koja im je nanela najteži poraz u ovogodišnjem prvenstvu. Prilika da se još jednom dobro popune tribine sale OŠ,,Čaki Lajoš“ kao što je to bio slučaj protiv ekipe Jedinstva, a u takvom ambijentu padale su i mnogo bolje i jače ekipe od Železničara. Ovo je prilika da se nastavi trijumfalan niz. Ovaj susret je na programu u petak 08.03.2019., a početak je zakazan za 19 h i 30 minuta.

Autor: Goran Medar

 

4 komentara

  1. Postovani molimo vas da objektivno izvestavate!!! U prvom delu prvenstva nasi kosarkasi su izgubili u indjiji 91-58,a izgubili su u veterniku 104-46,pa me zanima koji je poraz najtezi???!!! Ja ne znam zasto pisete ovakve stvari? Bolje napravite intervju sa „precednikom“ gde su 1.580.000,kome on polaze racune za to i gde se trose te pare???Posle fudbalskog kluba kosarkasi dobijaju najvise para iz opstinskog budzeta po ovoj slici koju ste vi objavili.

     
    • Precednik ne postoji, postoji samo preDSednik! Postoje dva pojma „najtezi“ i „najveci“. Na utakmici u Veterniku nije igralo 80 % prvotimaca, a u Indjiju smo isli u punom sastavu. Tako da je poraz protiv Veternika za nas „najveci“,a poraz protiv Indjije „najtezi. Nadam se da sam vam pomogao 😀

       
  2. Kacanski,bitno je na koga sam mislio,a svi znamo da sam mislio na Micu Hinica jednog od dva najveca „grobara“ topolske kosarke,koji nikome ne polaze racune gde idu tolike pare samo od opstine. Sto se poraza tice i toga sto nije kako ti kazes igralo 80% prvotimaca,pa igrali su ostali igraci koje isto tako,ako ne i vise boli poraz od blizu 60 razlike koji je sigurno najtezi,jer protiv koga god da igras i ko god da igra nije sve jedno izgubiti toliko. Nadam se da ce i tebi neko pomoci.

     
  3. Izgleda da vi bolje znate kako se mi igraci osecamo posle utakmice od nas samih. Mozda bi trebalo da se bavite nekim drugim poslom. U Topoli je potreban jedan dobar psiholog, a vidim da vam to dobro ide. A sto se mene tice, dok je takvih kao vi, ne brinem se.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *